Karel Laureys (78) stopt na 26 jaar met de minikerststallen in Itegem.
Volledig scherm
Karel Laureys (78) stopt na 26 jaar met de minikerststallen in Itegem. © David Legreve

Bezieler van Itegemse kerststalletjes stopt na 26 jaar: “We worden een dagje ouder en er is geen opvolging”

Karel Laureys (78) en echtgenote Rachel Meylemans (79) stoppen na 26 edities met het uitstallen van de miniatuurkerststallen in Itegem. De creaties van Laureys lokten ieder jaar talloze bezoekers, zelfs vanuit het buitenland, naar de Rozenstraat en omliggende straten. “We worden een dagje ouder en er is geen opvolging”, klinkt het.

0 reacties

 1. Zomerbar Calabria krijgt stilaan vorm: “Zomerse beleving voor het ganse gezin met speeltuin, restaurant, terras en groot LED-scherm voor Rode Duivels”
  Herentals

  Zomerbar Calabria krijgt stilaan vorm: “Zomerse beleving voor het ganse gezin met speeltuin, restaurant, terras en groot LED-scherm voor Rode Duivels”

  Vanaf vrijdag 21 mei openen in Herentals aan de Herenthoutseweg de deuren van zomerbar Calabria. Momenteel is men volop bezig met de opbouw van het terrein dat plaats zal bieden aan een vijfhonderdtal gasten. De uitbaters willen met Calabria een plek creëren waar jong en oud gezellig kan komen eten, drinken en plezier maken.
 2. Lierenaar Robin (20) groeit onder vleugels van idool Koen Wauters uit tot revelatie bij The Voice: “Na eerste noot verdwijnen alle zenuwen”
  PREMIUM
  Lier

  Lierenaar Robin (20) groeit onder vleugels van idool Koen Wauters uit tot revelatie bij The Voice: “Na eerste noot verdwijnen alle zenuwen”

  Eén van dé ontdekkingen in het lopende seizoen van The Voice van Vlaanderen is Robin Crauwels. De 20-jarige Lierenaar zit in het team van zijn idool Koen Wauters en geniet met volle teugen van het hele avontuur. “Voor deze once in a lifetime ervaring moet nu even alles wijken”, zegt Robin aan de vooravond van een nieuwe liveshow.
 3. Voltallige oppositie vraagt extra gemeenteraad om welzijnsbevraging bij personeel door te lichten
  TREMELO

  Voltallige oppositie vraagt extra gemeente­raad om welzijnsbe­vra­ging bij personeel door te lichten

  “In december 2020 werd er bij het gemeentepersoneel een welzijnsbevraging betreffende het welbevinden op de werkvloer (met betrekking tot stress, werkdruk, werkomgeving, burn-out et cetera georganiseerd. Bij het lezen van de eerste samenvatting werd ons reeds duidelijk dat dit punt extra aandacht verdient, daar het welzijn van het gemeentepersoneel voor onze fracties prioriteit is”, stelt gemeenteraadslid Joris Heremans (Open Vld)
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"