Karel Laureys (78) stopt na 26 jaar met de minikerststallen in Itegem.
Volledig scherm
Karel Laureys (78) stopt na 26 jaar met de minikerststallen in Itegem. © David Legreve

Bezieler van Itegemse kerststalletjes stopt na 26 jaar: “We worden een dagje ouder en er is geen opvolging”

Karel Laureys (78) en echtgenote Rachel Meylemans (79) stoppen na 26 edities met het uitstallen van de miniatuurkerststallen in Itegem. De creaties van Laureys lokten ieder jaar talloze bezoekers, zelfs vanuit het buitenland, naar de Rozenstraat en omliggende straten. “We worden een dagje ouder en er is geen opvolging”, klinkt het.

0 reacties

 1. BELOOFD IS BELOOFD. Locaties voor administratief centrum en woonzorgcentrum, onderzoek naar site voor nieuwe sporthal
  PREMIUM
  heist-op-den-berg

  BELOOFD IS BELOOFD. Locaties voor administra­tief centrum en woonzorg­cen­trum, onderzoek naar site voor nieuwe sporthal

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Heist-op-den-Berg, een gemeente die enkele belangrijke bouwprojecten op de stapel heeft staan en uitkijkt naar de komst van een rondweg.
 1. Heist verbetert digitale dienstverlening om papierberg te verkleinen: “Versturen van post is kostelijk en niet erg ecologisch”
  Heist-op-den-Berg

  Heist verbetert digitale dienstver­le­ning om papierberg te verkleinen: “Versturen van post is kostelijk en niet erg ecologisch”

  Om de communicatie met de burger steeds meer te laten verlopen via de digitale E-box, zal Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg samenwerken met Digitaal Vlaanderen. Een koppeling tussen het online Mijn Burgerprofiel en de applicaties van Cipal Schaubroeck, één van de IT-partners van het lokale bestuur, zal ervoor zorgen dat het lokale bestuur steeds minder papieren documenten moet versturen.
 2. Cultuurcentrum trekt lessen uit corona: gespreide ticketverkoop en witruimte
  Mechelen

  Cultuurcen­trum trekt lessen uit corona: gespreide ticketver­koop en witruimte

  De seizoensbrochure 2022-2023 van Cultuurcentrum Mechelen (CCM) ziet er mager uit. Letterlijk, maar ook inhoudelijk. Het kiest immers voor een nieuwe aanpak met een meer gespreide ticketverkoop en de nodige witruimte voor last-minute kansen. “We hebben geleerd uit corona”, zegt Cultuurschepen Björn Siffer. Het programma is daarom niet minder boeiend. De ambitie: na de pandemiedip opnieuw opklimmen naar 30.000 bezoekers.