Een delegatie van het schepencollege ontving vandaag een petitie en dossier van inwoners van de Herentalsesteenweg
Volledig scherm
Een delegatie van het schepencollege ontving vandaag een petitie en dossier van inwoners van de Herentalsesteenweg © Marc Aerts

Bewoners Herentalsesteenweg overhandigen petitie aan college en vragen trajectcontrole: “Horen al veel te lang dat die rondweg er gaat komen”

Heist-op-den-BergEen delegatie van het schepencollege van Heist-op-den-Berg ontving vandaag een petitie van inwoners van de Herentalsesteenweg. De bewoners zijn vragende partij voor een snelheidslimiet van 50 km/u op de Herentalsesteenweg van de Broekstraat tot en met de Oude Godstraat in combinatie met een actieve trajectcontrole.

  1. Fanfare De Berthoutzonen speelt met Allerheiligen op kerkhof van Hallaar: “Medeburgers steunen met een streepje muziek”
    Hallaar

    Fanfare De Berthoutzo­nen speelt met Allerheili­gen op kerkhof van Hallaar: “Medebur­gers steunen met een streepje muziek”

    Koninklijke Fanfare De Berthoutzonen uit Hallaar speelt op maandag 1 november muziek op het kerkhof van de Heistse deelgemeente. Een delegatie van de fanfare haalt om 14.30 uur de instrumenten boven onder de luifel van het kerkhof. “In Hallaar was het al jaren de gewoonte dat er na het lof in de kerk op 1 november in stoet naar het kerkhof werd getrokken om de doden te herdenken. Dit gebeurde steevast met enkele doodsmarsen gespeeld door onze fanfare, gevolgd door een prachtig werk van Chopin op het kerkhof in fanfareversie. Deze vorm van herdenking gaat helaas niet meer door. Als fanfare geloven we echter dat we onze medeburgers kunnen steunen met een streepje muziek. We willen voor die warme gloed in Hallaar blijven zorgen door muziek te spelen op het kerkhof. We hopen dat de Hallaarse burger dit initiatief weet te waarderen.” Het initiatief kader binnen Reveil, een organisatie met als doel een warme gloed van troost door Vlaanderen te zenden.