Bart Bosmans en Elke Cuypers in hun zaak linnenboetiek
Volledig scherm
Bart Bosmans en Elke Cuypers in hun zaak linnenboetiek © Marc Aerts

Bergstraat is speciaalzaak rijker: Bart en Elke openen Linnenboetiek in voormalige speelgoedwinkel

 1. Verwaarloosde honden die werden weggehaald bij Booischotse fokker beginnen er stilaan door te komen: “Maar ze zijn nog niet allemaal klaar voor adoptie”
  Mechelen/Booischot

  Verwaar­loos­de honden die werden weggehaald bij Booischot­se fokker beginnen er stilaan door te komen: “Maar ze zijn nog niet allemaal klaar voor adoptie”

  Bij Dierenbescherming Mechelen wordt er nog altijd hard gewerkt met de verwaarloosde cane corso’s die in mei en juni van dit jaar werden weggehaald bij een fokker uit Booischot (Heist-op-den-Berg). Van de 113 opgehaalde honden, zijn er 56 in Mechelen gebleven. Momenteel zijn er bij de dierenbescherming nog 10. Elders in Vlaanderen worden er 18 honden opgevangen. “Nog steeds zijn er honden die te bang zijn om te wandelen.”
 1. WeTravel2 ontwikkelt citytrips zonder drempels: “Mensen met beperking hebben evenveel recht op vakantie”
  Play
  Mechelen/Heist-op-den-Berg

  WeTravel2 ontwikkelt citytrips zonder drempels: “Mensen met beperking hebben evenveel recht op vakantie”

  Organisator van toegankelijke reizen WeTravel2, stad Mechelen en de lokale horeca hebben de handen in elkaar geslagen om van de Dijlestad een plek zonder drempels te maken. Het toeristisch aanbod werd volledig gescreend om op die manier een aanbod op maat te kunnen ontwikkelen voor personen met een beperking. Ambitie is het pilootproject uit te dragen naar andere steden.