BOOISCHOT - Kasteel Hof Ter Laeken
Volledig scherm
BOOISCHOT - Kasteel Hof Ter Laeken © David Legreve

Bergconcerten ruilen Kerkplein in voor kasteeldomein Hof Ter Laken: “Aan kasteel is er meer ruimte om alles coronaproof te organiseren”

Heist/BooischotDe Bergconcerten van Heist-op-den-Berg verhuizen dit jaar van het Kerkplein naar het kasteeldomein Hof Ter Laken in deelgemeente Booischot. Traditioneel vinden de Bergconcerten plaats tijdens de maanden juli en augustus, maar door de coronapandemie schuiven ze dit jaar noodgedwongen op naar het najaar.

 1. Buurtplek ‘t Werft in Heist wint ‘GoeBezig-prijs’: “Zeer inspirerend project”
  Heist-op-den-Berg

  Buurtplek ‘t Werft in Heist wint ‘GoeBezig-prijs’: “Zeer inspire­rend project”

  Het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg ontving van de Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen de GoeBezig-prijs in de categorie ‘lokale besturen’ voor de realisatie van buurtplek ‘t Werft. De wedstrijd draaide om ‘het kwaliteitsvol inrichten van de publieke ruimte via een participatief traject’. “En daarin past het project buurtplek ’t Werft perfect. De invulling van het stuk openbare ruimte is met grote betrokkenheid van de buurt tot stand gekomen. De samenwerking tussen lagere school en middelbare school was daarin innovatief. Met dit zeer inspirerend project werd écht een link tussen het bestuur en de buurtbewoners gelegd. Buurtplek ‘t Werft doorliep een vierjarig traject met veel co-creatie. Er waren plantacties, buurttotems, er kwam een amfitheater, speelbos met klauterbomen en een speelheuvel”, deelt de Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen mee. Je vindt buurtplek ’t Werft in de stationsomgeving langs de Biekorfstraat.
 2. Politierechtbank behandelt zestigtal dossiers tijdens WODCA-zitting: “Die cocaïne in je bloed. Kwam die van één of andere enveloppe die je moest rondbrengen misschien?”
  PREMIUM
  Mechelen

  Politie­recht­bank behandelt zestigtal dossiers tijdens WOD­CA-zit­ting: “Die cocaïne in je bloed. Kwam die van één of andere enveloppe die je moest rondbren­gen misschien?”

  Op de rechtbank van Mechelen is dinsdagvoormiddag een themazitting rond WODCA-controles gehouden. Een 60-tal personen moesten er zich komen verantwoorden voor politierechter Lena Geys. Het merendeel van de beklaagden liep vorig jaar tegen de lamp tijdens de WODCA-acties binnen het Mechels arrondissement.
 1. Landelijke Gilde organiseert Sint-Hubertusviering met zegening van brood, bos en dieren. “Zelfs de knuffels van de allerkleinsten worden gezegend"
  Booischot

  Landelijke Gilde organi­seert Sint-Hubertus­vie­ring met zegening van brood, bos en dieren. “Zelfs de knuffels van de allerklein­sten worden gezegend"

  De Landelijke Gilde van Booischot viert op zondag 31 oktober Sint Hubertus met een viering en een zegening van brood, dieren en knuffels. De feestelijkheden starten om 10.30 uur met een mis in de kerk, opgeluisterd door jachthoorngroep Waldo. Daarna volgt een wildofferande en broodzegening. Omstreeks 11.15 uur worden er op het pleintje naast de kerk dieren gezegend. “Alle dieren zijn welkom:h onden, katten,cavia’s, duiven, paarden, kippen... Zelfs de knuffels van de allerkleinsten komen aan bod”, vertelt Wim Van den Bruel. “Het idee speelde al langer in het hoofd van een van de bestuursleden. Omdat we als Landelijke Gilde het dorpsleven erg belangrijk vinden en we hier echt willen op inzetten kwam het idee terug naar boven geborreld. Na de activiteiten in en aan de kerk trekken we al wandelend richting Hof Ter Laken, waar ook het bos en zijn bewoners gezegend worden. Vervolgens keren we terug naar het pleintje waar een wildverkoop, uitgebreid met herfstlekkers, via opbod zal plaatsvinden. Het maakt het allemaal nog authentieker.” Om 13 uur wordt de viering afgesloten met een concert aan de kerk.
 2. Seniorenbeurs met workshops en vorming rond dementie in CC Zwaneberg
  Heist-op-den-Berg

  Senioren­beurs met workshops en vorming rond dementie in CC Zwaneberg

  Team senioren Heist-op-den-Berg organiseert in samenwerking met stuurgroep Dementievriendelijke gemeente op dinsdag 23 november de vierde editie van de seniorenbeurs. Dit jaar draait de beurs rond het thema dementie. Heel wat organisaties, zoals mutualiteiten, thuiszorgdiensten en het expertisecentrum dementie hebben er een infostand. Tijdens de seniorenbeurs worden er ook workshops en een verdiepende vorming over het thema dementie georganiseerd. De beurs is doorlopend open van 14 tot 19 uur in cultuurcentrum Zwaneberg. Toegang is gratis. Inschrijven voor de workshops en de vorming kan tot en met vrijdag 19 november bij Team Senioren: senioren@heist-op-den-berg.be of 015 23 87 79.