Burgemeester van Heist-op-den-Berg Jan Moons
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester van Heist-op-den-Berg Jan Moons © David Legreve

BELOOFD IS BELOOFD. Locaties voor administratief centrum en woonzorgcentrum, onderzoek naar site voor nieuwe sporthal

heist-op-den-bergDe bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Heist-op-den-Berg, een gemeente die enkele belangrijke bouwprojecten op de stapel heeft staan en uitkijkt naar de komst van een rondweg. 

 1. Pleintje achter café ‘t Gehucht weerspiegelt geschiedenis van zaak: “Terrassen uit jaren 20, 30 en 40 met aangepast aanbod”
  PREMIUM
  Berlaar-Heikant

  Pleintje achter café ‘t Gehucht weerspie­gelt geschiede­nis van zaak: “Terrassen uit jaren 20, 30 en 40 met aangepast aanbod”

  Café ‘t Gehucht langs de Aarschotsebaan in Berlaar-Heikant heeft het koertje achteraan de zaak omgedoopt tot het Florent Verstrepenplein. Het plein is een eerbetoon geworden aan de vorige zaakvoerders, de voorouders van de huidige cafébazin Myriam Maris. Drie gemetste geveltjes, inclusief ramen en deuren, geven er de cafégeschiedenis weer.
 2. Gabryella blikt tevreden terug op finale Belgian Junior Coffee Ambassador: “Mijn koffie was de beste”
  PREMIUM
  Peulis/Mechelen

  Gabryella blikt tevreden terug op finale Belgian Junior Coffee Ambassador: “Mijn koffie was de beste”

  Gabryella Massaruto (18) uit Peulis heeft dinsdag haar schooljaar in schoonheid beëindigd met deelname aan de finale van Belgian Junior Coffee Ambassador. Ze zette de jury haar beste ‘slow coffee’ voor. De boon valt niet ver van de koffieplant. “Als kind zag ik mijn grootmoeder koffie telen in haar boerderij”, vertelt de half Braziliaanse half Italiaanse.
 3. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?