Frontman Dirk Peeters is het enige originele bandlid van Funeral Dress.
Volledig scherm
Frontman Dirk Peeters is het enige originele bandlid van Funeral Dress. © David Legreve

Belgische punkpionier Funeral Dress viert 35ste verjaardag met concerten: “Meer dan 200 shows in de Verenigde Staten. Niemand anders in België kan dat zeggen”

Heist-op-den-Berg/Herentals/VorselaarPunkband Funeral Dress viert binnenkort zijn 35ste verjaardag, zij het met een jaartje uitstel, met concerten in Heist-op-den-Berg en Vorselaar. Frontman Dirk Peeters (57 jaar), een Heistenaar die al 20 jaar in Herentals woont, is de oprichter en het enige originele bandlid. Een verhaal van een mislukte rockrally als debuutshow tot uitverkochte zalen in de Verenigde Staten. “Wij werden zot verklaard toen we op café verkondigde dat we punk gingen spelen.”

  1. Muizenaar ontwikkelt drie lichtwandelingen: “Ze vonden het super, maar ik moest elk dorp doen”
    Mechelen

    Muizenaar ontwikkelt drie lichtwande­lin­gen: “Ze vonden het super, maar ik moest elk dorp doen”

    “Ze vonden het super, maar ik moest elk dorp doen.” Maarten Dever kreeg een onverwacht antwoord van Mechelen Feest toen hij voorstelde om een lichtwandeling te organiseren in Muizen. Hij ging meteen aan de slag. Het resultaat: drie lichtwandelingen. De persvoorstelling vond niet toevallig plaats in de Sint-Romboutskathedraal, waar vanaf de start van ‘Mechelen Houdt Je Warm’ (10 december) een imposante aardbol komt.