ANP
Volledig scherm
© ANP

Beachvolleybalterreinen op komst aan De Lichten in Booischot: “Vraag naar buitensportterreinen is groot”

BooischotTeam Sport en Jeugd van de gemeente Heist-op-den-Berg maakt werk van beachvolleybalterreinen aan sportcentrum De Lichten in Booischot. De aanleg van de drie terreinen gaat in het najaar van start.

 1. Vanaf dinsdag is rotonde Ter Heidelaan vier maanden volledig afgesloten
  PREMIUM
  Aarschot

  Vanaf dinsdag is rotonde Ter Heidelaan vier maanden volledig afgesloten

  Wegen en Verkeer start dinsdag 3 augustus met de vierde en laatste fase van de werken op de Ter Heidelaan (R25) in Aarschot. De rotonde aan de kruising van de Aarschotsesteenweg (N21b) met de Ter Heidelaan (R25) wordt volledig vernieuwd en zal vier maanden afgesloten zijn voor verkeer. Volgens de huidige planning, en als onvoorziene weersomstandigheden de planning niet in de war sturen, duren de werken tot midden december.
 2. Met mobiel team naar de Mechelse wijken voor ‘vaccins van de tweede kans’: “AstraZeneca en Johnson & Johnson heb ik geweigerd, maar ik ben blij met deze Pfizer”
  Mechelen

  Met mobiel team naar de Mechelse wijken voor ‘vaccins van de tweede kans’: “AstraZene­ca en Johnson & Johnson heb ik geweigerd, maar ik ben blij met deze Pfizer”

  Het vaccinatiecentrum van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver stuurt een mobiel team op pad om nog niet-ingeënte bewoners alsnog aan een coronaprik te helpen. In de Donkerlei in Mechelen stonden ze vandaag bij de opening aan te schuiven. “Op die manier ben ik volledig gevaccineerd tegen dat de school begint”, zegt Sebbe Peeters (12).
 1. “Geen tijd meer, ongewenst gedrag of een verhuis”: Dierenbescherming Mechelen heeft dezer dagen de handen vol met opvang van dieren
  Mechelen

  “Geen tijd meer, ongewenst gedrag of een verhuis”: Dierenbe­scher­ming Mechelen heeft dezer dagen de handen vol met opvang van dieren

  “Voor elke hond die er vertrekt komen er twee binnen.” Bij de vzw Dierenbescherming Mechelen krijgt men dezer dagen een massa aan honden en kittens binnen. Voor afstand van honden is er zelfs een volle wachtlijst. Er zitten ook meer dan 100 kittens verdeeld over de opvanggezinnen. Een deel van de 111 cane corso’s die eind mei werden opgevangen in Mechelen vond ondertussen een nieuwe thuis.
 2. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 3. RESTOTIP. Marcaro uit Heist ruilt na bijna twee decennia ijsjes in voor wijn en tapas
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  RESTOTIP. Marcaro uit Heist ruilt na bijna twee decennia ijsjes in voor wijn en tapas

  Zin in iets nieuws, maar weet je niet waar zoeken? In deze reeks lees je elke week over een nieuwe horecazaak die echt het ontdekken waard is. Deze week komt Marcaro aan bod, een klinkende naam in de Heistse horeca. Zaakvoerders Mario Schellens (47 jaar) en Mariane Verlinden (45) gooiden het recent over een andere boeg. “Na jaren tussen het ijs, was het tijd voor een nieuw hoofdstuk”