HALLAAR Titte Van den Broeck en Tinneke Heylen van de amfibieënwerkgroep Spekstraat
Volledig scherm
HALLAAR Titte Van den Broeck en Tinneke Heylen van de amfibieënwerkgroep Spekstraat © David Legreve

Amfibieënwerkgroep Spekstraat redt al 30 jaar paddenlevens: “We nodigen iedereen uit om mee te komen helpen”

HallaarDe amfibieënwerkgroep Spekstraat blaast dit jaar 30 verjaardagskaarsje uit. De groep enthousiaste vrijwilligers trekt deze periode tijdens de avonduren en bij goed paddenweer richting Spekstraat om amfibieënlevens te redden. “Wie een leuke en leerrijke activiteit in de gezonde buitenlucht zoekt, kan bij ons terecht”, klinkt het.

 1. Kleinzoon eert wielrenner Alfons ‘Fokke’ Sweeck met boek: “Hij was even hard als het beton waarmee hij werkte”
  PREMIUM
  2

  Kleinzoon eert wielrenner Alfons ‘Fokke’ Sweeck met boek: “Hij was even hard als het beton waarmee hij werkte”

  In 2019 stierf Alfons ‘Fokke’ Sweeck, grootvader van Belgisch kampioen veldrijden 2020 Laurens Sweeck, op 83-jarige leeftijd. De voormalige wielrenner won een waslijst aan wielerwedstrijden, met als hoogtepunt de Ronde van België. Het fietstalent zat duidelijk in de genen, met nog twee andere kleinzonen die het tot prof schopten. Zijn oudste kleinzoon, Steven Sweeck (34), houdt nu het nalatenschap van zijn opa in ere met een boek. “Eigenlijk wilde hij voetballen, maar dat vonden zijn ouders te gevaarlijk.”
  Keerbergen
 2. Na drie jaar afwezigheid rijdt Kindercarnavalstoet opnieuw uit: “200 tot 300 kinderen zijn van de partij”
  PREMIUM

  Na drie jaar afwezig­heid rijdt Kindercar­na­val­stoet opnieuw uit: “200 tot 300 kinderen zijn van de partij”

  “De laatste dagen heb ik veel telefoontjes van carnavalsgroepen gekregen. Ze zien er echt naar uit” Na drie jaar afwezigheid trekt de Schriekse Kindercarnavalstoet op zaterdag opnieuw door de straten van de Heistse deelgemeente. Bijna veertig groepen tekenen present. In 2022 stond er een jubileumeditie op de planning, maar deze werd door twijfels rond corona alsnog van tafel geveegd. De organiserende vzw heeft wel al een nieuw feestjaar op het oog.
  Schriek