Rosa Mortelmans en Lony Seutin ontwikelden het bordspel Suduoku
Volledig scherm
Rosa Mortelmans en Lony Seutin ontwikelden het bordspel Suduoku © David Legreve

85-jarige Rosa brengt samen met zoon Lony nieuw bordspel ‘Suduoku’: “Toen ik bij het ontbijt sudoku’s begon in te vullen, wist ik: dit kan beter”

HEIST-OP-DEN-BERG/BEERZELDe 85-jarige Rosa Mortelmans uit Heist-op-den-Berg en haar 65-jarige zoon Lony Seutin, woonachtig in Beerzel, komen samen met het bordspel Suduoku op de proppen, een alternatief voor de bekende cijferpuzzel sudoku. Moeder en zoon werkten zes jaar lang aan het spel en brengen het nu in eigen beheer uit. 

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.