Volledig scherm
© Geert De Rycke

5 miljoen euro voor riolering en nieuwe wegverharding in Heist-Goor

In Heist-Goor starten volgend jaar grootschalige rioleringswerken. Onder andere de Hollandstraat en Schaliehoevestraat staan op de planning. De totale kostprijs bedraagt 5,3 miljoen euro, waarvan het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg 1 miljoen euro zal betalen.

 1. Koen Wauters en Joris Brys dienen zich aan als plasmadonor: “Kleine moeite in strijd tegen smerig beest”
  Mechelen

  Koen Wauters en Joris Brys dienen zich aan als plasmado­nor: “Kleine moeite in strijd tegen smerig beest”

  Zanger/presentator Koen Wauters en Studio Brusselstem Joris Brys hebben zich maandag bij het Rode Kruis aangediend als plasmadonor. Allebei werden ze recent zwaar ziek ten gevolge van Covid-19. Met hun antistoffen kunnen ze coronapatiënten genezen die het nog zwaarder te verduren krijgen. Het Rode Kruis hoopt dat nog meer genezen, mannelijke patiënten hun voorbeeld zullen volgen.
 2. Inbraakcijfers in dalende trend maar via “1 dag niet” roept men op om nog meer in te zetten op preventie

  Inbraakcij­fers in dalende trend maar via “1 dag niet” roept men op om nog meer in te zetten op preventie

  Deze week vindt de zevende editie van ’1 dag niet’ plaats, de nationale actiedag tegen woninginbraken. Zo wil de overheid de burger sensibiliseren over inbraakpreventie. Wist je dat de gelegenheidsinbreker zijn inbraakpoging na 3 minuten opgeeft? Met een aantal kleine maatregelen en goede gewoonten maak je het de inbreker moeilijker en verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. De actie valt elk jaar samen met de overgang naar het winteruur. Tijdens de korte herfst- en winterdagen stijgt het aantal inbraken immers aanzienlijk.