1. Heistse ijsbaan Die Swaene bestaat een halve eeuw: “Klanten die hier als kind kwamen schaatsen, komen nu met kleinkinderen”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  Heistse ijsbaan Die Swaene bestaat een halve eeuw: “Klanten die hier als kind kwamen schaatsen, komen nu met kleinkinde­ren”

  In Heist-op-den-Berg wordt op vrijdag 2 december één van de populairste trekpleisters van de gemeente een halve eeuw oud: kunstijsbaan Die Swaene. Talloze Heistenaren trotseerden er voor het eerst het ijs, woonden er een wedstrijd van lokale hockeytrots Olympia Heist bij of gingen er op zoek naar een lief. “Een aantal jaren geleden hadden we een dipje, maar nu vinden de mensen opnieuw hun weg naar Die Swaene”, aldus uitbater Leo Verbeeck.
 2. Natuurfotograaf én dj wint publieksprijs National Geographic Fotowedstrijd: “Herrie op de dansvloer, rust in de natuur”
  PREMIUM
  Keerbergen

  Natuurfoto­graaf én dj wint publieks­prijs National Geographic Fotowed­strijd: “Herrie op de dansvloer, rust in de natuur”

  De National Geographic Fotowedstrijd, een klinkende naam in de wereld van de fotografie, zit erop. Meer dan 10.000 fotografen dongen in drie categorieën naar de goedkeuring van een professionele vakjury. Met zijn beeld van een meanderende Dijle in het groene Keerbergen in Vlaams-Brabant wist dj en natuurfotograaf Filip Maes (40) de publieksprijs in de wacht te slepen.
 1. Verkeershinder door werkzaamheden op Peulisbaan, omrijden via N15
  Putte/Bonheiden

  Verkeers­hin­der door werkzaamhe­den op Peulisbaan, omrijden via N15

  Pidpa voert tot en met 9 december op het grondgebied van Putte werken uit in de Peulisbaan tussen de Scherpstuklei en het centrum van Putte. “Tijdens deze werken zal de rijweg van de Peulisbaan volledig afgesloten zijn. Rekening houdend met de werken aan de Weynesbaan gaat dit voor extra verkeershinder zorgen”, klinkt het. Het verkeer richting Peulis - Putte kan via het centrum van Bonheiden en de Putsesteenweg (N15) rijden.
 1. Belgo Qatar Café wacht match tegen Kroatië niet af en bergt groot scherm al op: “Zelfs als we pinten gratis zouden weggeven, blijft volk thuis”
  Mechelen

  Belgo Qatar Café wacht match tegen Kroatië niet af en bergt groot scherm al op: “Zelfs als we pinten gratis zouden weggeven, blijft volk thuis”

  Nog voor de Rode Duivels hun laatste strohalm moeten grijpen tegen Kroatië houdt het Mechels Belgo Qatar Café het voor bekeken. Een keuze die initiatiefnemer Christian Lemable, bekend van ‘The Sky is the Limit’, naar eigen zeggen met pijn in het hart nam. “Maar zelfs als we de pinten gratis gaan weggeven, gaat het ons nog niet helpen”, klinkt het.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Mechelaar Rik De Sadeleer krijgt eigen plein aan Keerdokparking: “Eerbetoon aan fantastische voetballer en unieke sportverslaggever”
  PREMIUM
  Mechelen

  Mechelaar Rik De Sadeleer krijgt eigen plein aan Keerdokpar­king: “Eerbetoon aan fantasti­sche voetballer en unieke sportver­slag­ge­ver”

  Stad Mechelen heeft voortaan een Rik De Saedeleerplein, aan de voet van de nieuwe Keerdokparking. “We willen onze bekende Mechelaar, getalenteerde voetballer en unieke sportverslaggever eren vlak bij zijn geliefde stadion”, klinkt het. Dochters An en Mia De Sadeleer zijn maar wat fier: “We zijn blij dat onze vader hier altijd herdacht zal worden.”
 1. Jo Christiaens, coach van KSK Heist, heeft na de 2-0-zege tegen KVK Tienen niets dan lof voor zijn groep: “Chapeau aan mijn spelers”
  voetbal eerste nationale

  Jo Christi­aens, coach van KSK Heist, heeft na de 2-0-zege tegen KVK Tienen niets dan lof voor zijn groep: “Chapeau aan mijn spelers”

  KSK Heist begon slap aan de competitie, zo slap dat gevreesd werd voor een troosteloos seizoen onderaan in de kelder van de rangschikking. Datzelfde KSK Heist is intussen stevig opgestaan. Afgelopen zaterdag, in de thuiswedstrijd tegen KVK Tienen (2-0), pakten de jongens van Jo Christiaens het zestiende punt uit zes wedstrijden. Wat het des te opvallender maakt, de waslijst aan afwezigen (geschorsten én geblesseerden) is lang.
 2. Buurt protesteert tegen plannen Kantvelde: “Voor de betonstop moet blijkbaar gans Mechelen Noord nog worden volgebouwd”
  PREMIUM
  Mechelen

  Buurt protes­teert tegen plannen Kantvelde: “Voor de betonstop moet blijkbaar gans Mechelen Noord nog worden volgebouwd”

  Buurtbewoners van de Oude Antwerpsebaan zijn zondag bijeengekomen om hun ongenoegen te uiten over de geplande ontwikkeling van Kantvelde. De plannen werden vastgelegd in een vernieuwd gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP), maar daar leggen ze zich niet bij neer. “Voor de betonstop moet blijkbaar gans Mechelen Noord nog worden volgebouwd.”
 1. MIJN DORP. Johan ‘De Zingende Schoenmaker’ Van Nuffel neemt je mee door Berlaar: “Als ik op mijn tractor zit, voel ik me echt gelukkig”
  PREMIUM
  Berlaar

  MIJN DORP. Johan ‘De Zingende Schoenma­ker’ Van Nuffel neemt je mee door Berlaar: “Als ik op mijn tractor zit, voel ik me echt gelukkig”

  “Ik ga nooit op reis. Ik heb het vaak te druk en vind hier in Berlaar toch alles wat ik nodig heb.” Johan Van Nuffel (51) is geboren en getogen in Berlaar, waar hij ook wel bekend is als De Zingende Schoenmaker. Deze bezige Berlaarse bij was jarenlang organisator van Berlaar Zingt, neemt je met zijn oude pakwagen mee op kroegtochten en ritjes langs kerststallen en is daarnaast vrijwilliger bij een tiental verenigingen. Vandaag vertelt hij zijn verhaal over zijn liefde voor Berlaar en toont hij zijn favoriete plekjes.