1. Nieuwjaarsvuurwerk in Heist beperkt tot half uur: “Alleen geluidsarm vuurwerk toegestaan”
  Heist-op-den-Berg

  Nieuwjaars­vuur­werk in Heist beperkt tot half uur: “Alleen geluidsarm vuurwerk toegestaan”

  In Heist-op-den-Berg is het tijdens nieuwjaarsnacht toegelaten om vuurwerk af te schieten, al hangen daar wel enkele regels aan vast. “Zo is vuurwerk alleen toegestaan tussen middernacht en half 1. Van oud op nieuw is het in Heist-op-den-Berg verboden om gewoon vuurwerk af te schieten. Het moet om geluidsarm vuurwerk gaan”, aldus burgemeester Jan Moons (N-VA). Het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg zal ook zelf geluidsarm vuurwerk afschieten tijdens de nieuwjaarsreceptie begin volgend jaar.
 2. Heistse ijsbaan Die Swaene bestaat een halve eeuw: “Klanten die hier als kind kwamen schaatsen, komen nu met kleinkinderen”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  Heistse ijsbaan Die Swaene bestaat een halve eeuw: “Klanten die hier als kind kwamen schaatsen, komen nu met kleinkinde­ren”

  In Heist-op-den-Berg wordt op vrijdag 2 december één van de populairste trekpleisters van de gemeente een halve eeuw oud: kunstijsbaan Die Swaene. Talloze Heistenaren trotseerden er voor het eerst het ijs, woonden er een wedstrijd van lokale hockeytrots Olympia Heist bij of gingen er op zoek naar een lief. “Een aantal jaren geleden hadden we een dipje, maar nu vinden de mensen opnieuw hun weg naar Die Swaene”, aldus uitbater Leo Verbeeck.
 1. Herenthoutse Julot (19) stoomt zich klaar voor live shows The Voice van Vlaanderen: “Het hele dorp steunt me!”
  Herenthout

  Herenthout­se Julot (19) stoomt zich klaar voor live shows The Voice van Vlaanderen: “Het hele dorp steunt me!”

  In Herenthout werd zelden met zo veel spanning gekeken naar nieuwe afleveringen van The Voice van Vlaanderen. Reden? Het onaantastbare stemgeluid van dorpsgenote Julot Van de Poel (19). Als enige overgebleven Kempenaar maakt ze zich op voor haar eerste live show van komende vrijdag. “Leuk om al die lovende reacties te horen, maar ik blijf met mijn voetjes op de grond”, klinkt het vastberaden.
 2. Kerstmarkt in schaduw van Herenthoutse kerktoren: “Geen ticket voor Belle Perez? Kom dan genieten van de sfeer in het park”
  Herenthout

  Kerstmarkt in schaduw van Herenthout­se kerktoren: “Geen ticket voor Belle Perez? Kom dan genieten van de sfeer in het park”

  De twee Kerstconcerten van Belle Perez in de kerk komende vrijdag zijn ondertussen al een tijdje tot de laatste stoel uitverkocht. Maar dat wil zeker niet zeggen dat zij die een kaartje misliepen, niet kunnen genieten van een gezellig vrijdagavondje uit in Herenthout. In het achtergelegen park zorgen vrijwilligers voor, tijdens en na de concerten voor een leuk kerstmarktje voor het goede doel.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Portierswoning krijgt gastenkamers en horecaconcept: “Werken met ingrediënten uit dakmoestuin”
  PREMIUM
  Mechelen

  Portierswo­ning krijgt gastenka­mers en horecacon­cept: “Werken met ingrediën­ten uit dakmoes­tuin”

  De portierswoning van de voormalige bibliotheek aan de Gebroeders Verhaegenstraat in Mechelen biedt op termijn onderdak aan gastenkamers en een kleinschalig alternatief horecaconcept. In de zaak, die gerund zal worden door Mechelaars Diederik Beele en Ann Vyvey, zal er gewerkt worden met ingrediënten afkomstig van de dakmoestuin van het woonproject Portier 51.