Vrijwilligers gaan aan de slag in en rond het kasteel van Heers.
Volledig scherm
Vrijwilligers gaan aan de slag in en rond het kasteel van Heers. © Karolien Coenen

"We geven kasteel z'n grandeur terug"

HEERSHet kasteel van Heers, een 500 jaar oude en beschermde waterburcht, ligt er al jaren vervallen bij. Sinds 2012 zijn het kasteel en de aanpalende hoeve onbewoond. Vanop straat is het kasteel zelfs niet meer zichtbaar omdat de oprit naar en het park rond het kasteel er helemaal verwilderd en dichtgegroeid bijliggen. De vzw Heerlijk (heid) Heers en zo'n 70 vrijwilligers trekken aan de armbel.

  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.