Wie door het dorp Rukkelingen-Loon wandelt, hoeft niet lang te zoeken naar scheuren.
Volledig scherm
PREMIUM
Wie door het dorp Rukkelingen-Loon wandelt, hoeft niet lang te zoeken naar scheuren. © Karolien Coenen

Rukkelingen-Loon, waar de huizen scheuren en de watermaatschappij als boosdoener wordt aanzien: “Dit dorp zinkt als het ware weg”

Heers“We zijn bang dat onze woning op een bepaald moment zal instorten.” De helft van de huizen in het Limburgse dorp Rukkelingen-Loon bij Heers kampt met barsten, scheuren of zelfs verzakkingen. Volgens de buurtbewoners ligt het massaal oppompen van drinkwater door De Watergroep mee aan de basis van het probleem, maar daar denkt de maatschappij anders over.

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Limburgse Darts Liga kan door lichte versoepelingen hervatten
  Tongeren

  Limburgse Darts Liga kan door lichte versoepe­lin­gen hervatten

  De horecazaken mogen vanaf dit weekend opnieuw tot middernacht geopend blijven. Voor de Limburgse Darts Liga is dat goed nieuws, want met dat extra uur kunnen zij ook opnieuw wedstrijden laten plaatsvinden. Er werd een nieuwe kalender aangemaakt waarbij rekening wordt gehouden met de inhaalwedstrijden. Het is in elk geval uitkijken naar zondag 27 februari. Dan vindt immers het individueel kampioenschap plaats in Koninksem bij Tongeren.