Hier stond vroeger het kasteel van Mechelen-Bovelingen. Nu blijven enkel de bijgebouwen over.
Volledig scherm
PREMIUM
Hier stond vroeger het kasteel van Mechelen-Bovelingen. Nu blijven enkel de bijgebouwen over. © Mine Dalemans

REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: de graaf van Mechelen-Bovelingen die vervloekt werd omdat hij een kasteel kocht voor een appel en een ei

HeersWat vandaag de ingang van het Limburgse Hornebos is, maakte tijdens de Franse Revolutie deel uit van een kasteeldomein. De graaf van Pepingen dacht destijds een gouden koop te doen door het kasteel van Mechelen-Bovelingen op de kop te tikken voor een appel en een ei, maar uiteindelijk zou hij er de ultieme prijs voor betalen. Voer genoeg dus voor een eeuwenoud volksverhaal, dat op heel wat believers kan rekenen: “Zeker toen het gebouw alsnog afbrandde.”

  1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
    Jobat.be

    Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

    De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.