Illustratie onkruid.
Volledig scherm
Illustratie onkruid. © Marc Baert

New Green cvba en pcfruit nodigen fruittelers uit voor ‘demo-dag’ over onkruidwieders

HeersSpeciaal voor fruittelers die meer willen weten over onkruidwieders of schoffelmachines in de fruitteelt organiseert telersvereniging New Green cvba samen met pcfruit deze vrijdag een ‘demo-dag’ achter ‘t Wijngaardhof in Gutshoven (Heers).

 1. Hasselt in 1900 en vandaag, een enorm verschil: wij gingen 'flaneren door Hasselt' met de Erfgoedapp
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasselt in 1900 en vandaag, een enorm verschil: wij gingen 'flaneren door Hasselt' met de Erfgoedapp

  “Hasselt is de laatste 20 jaar nogal veranderd”, klinkt het vaak als we aan Quartier Bleu, de Grenslandhallen of de IKEA-site denken. Maar eigenlijk is dat niéts vergeleken met de prentpostkaarten uit 1900. Op Erfgoeddag pakken Bibliotheek Hasselt Limburg en de dienst Erfgoed uit met ‘Flaneren in Hasselt’, een wandeling door de stad die je aflegt via de Erfgoedapp. Wij flaneerden langs een aantal gekende plekken en onze monden vielen geregeld open.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).