Eén kleuterjuf van De Bilter is besmet met corona.
Volledig scherm
Eén kleuterjuf van De Bilter is besmet met corona. © Google Maps

Kleuterjuf De Bilter test positief op coronavirus: school gaat gedeeltelijk op slot, kleuters verblijven in quarantaine

HeersEén kleuterjuf van basisschool De Bilter in de kleine gemeente Heers heeft positief getest op het coronavirus. Om die reden blijft de kleuterafdeling van de school gesloten, nog tot en met 25 januari. Het basisonderwijs loopt wel gewoon door.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Kantoorhouder Ludo (62) opgelucht nadat overvallers veroordeeld worden tot vier jaar cel: “Eindelijk kan ik de zaak afsluiten”
  PREMIUM
  Borgloon

  Kantoorhou­der Ludo (62) opgelucht nadat overval­lers veroor­deeld worden tot vier jaar cel: “Eindelijk kan ik de zaak afsluiten”

  Ludo Dedrij (62) werd op 20 februari 2018 slachtoffer van een gewelddadige overval in zijn oude kantoor van De Voorzorg in het centrum van Borgloon. Twee jongemannen, die onder invloed waren van drugs, vielen gewapend binnen en eisten contant geld. Ze bedreigden de kantoorhouder met een wapen en sloegen hem hard met de kolf op het hoofd. Vandaag, drie jaar na de feiten, zijn de twee overvallers veroordeeld tot vier jaar cel. “Ik ben blij dat ik deze zaak nu toch enigszins kan afsluiten”, reageert Dedrij, die een blijvende invaliditeit overhield aan de agressie.
 2. Enorme aanschuifrij bij ijssalon Bigaro, tot diepvriezers het begeven
  Kortessem

  Enorme aanschuif­rij bij ijssalon Bigaro, tot diepvrie­zers het begeven

  Wie zondagmiddag dacht eens snel een ijsje te gaan halen bij ijssalon Bigaro in Kortessem, kwam er bedrogen uit. Bij de zaak in de Kloosterstraat stond immers een gigantische aanschuifrij. Bijna vijftig zonnekloppers hadden veel over om een zoete verfrissing te bemachtigen. Het tafereel had natuurlijk alles te maken met de vroege lentezon. Voor de uitbaters was het voor deze tijd van het jaar een unieke beleving. Helaas beleefde het ijssalon later op de avond nog een domper. De diepvriezers vielen eventjes uit en daardoor dreigden de ijsjes te smelten. Omdat men anders toch alles moest weggooien, werd het ijs gratis verdeeld.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"