Van links naar rechts: advocaat Astrid Cooreman en inwoners Lamberto Barsi, Peter Vanderhaeghen en Erika Princen
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: advocaat Astrid Cooreman en inwoners Lamberto Barsi, Peter Vanderhaeghen en Erika Princen © VCT

Inwoners Rukkelingen-Loon opnieuw voor rechtbank voor scheuren en barsten in huizen: “Schade wordt nog elke dag groter”

Rukkelingen-Loon/TongerenDrie inwoners van Rukkelingen-Loon waren vandaag aanwezig in de burgerlijke rechtbank van Tongeren voor een zaak die zij aanspanden tegen de Watergroep. De huizen van een tiental inwoners uit het dorp vertonen namelijk sinds 2018 grote barsten en scheuren omdat er al jaren teveel water zou opgepompt worden in het dorp. De Watergroep zelf ontkent en verwijst naar het klimaat als oorzaak van de schade. Erika Princen, een van de slachtoffers, koos voor de directe aanpak. “Mevrouw de rechter, ik wil u uitnodigen om zelf eens te komen kijken. Want wat u ziet, is altijd anders dan wat u leest”

 1. Aannemer die ‘brave burgers’ inschakelde voor cannisplantages veroordeeld tot drie jaar cel: “Frappant dat zij zich lieten verleiden door geld”
  PREMIUM

  Aannemer die ‘brave burgers’ inschakel­de voor cannisplan­ta­ges veroor­deeld tot drie jaar cel: “Frappant dat zij zich lieten verleiden door geld”

  Een aannemer uit Bree (47) verkocht MDMA en cocaïne en schakelde in 2019 de hulp van vrienden en familie in om een professionele cannabisplantage in Dilsen-Stokkem en een stekkenkwekerij in Maaseik op te zetten en uit te baten. Dat leverde ruim 400.000 euro illegale winst op. “De ogenschijnlijk brave burgers met een goede job ondergingen een zware mentaliteitswijziging”, benadrukte de aanklager.
  Genk, Tongeren
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 1. Arts-specialist die met injectiespuit naast bed liefdesrivale stond: “Ik had moeten accepteren dat het over was, maar heb dat niet gedaan”
  PREMIUM

  Arts-specialist die met injectie­spuit naast bed liefdesri­va­le stond: “Ik had moeten accepteren dat het over was, maar heb dat niet gedaan”

  Tot tweemaal toe drong een arts-specialist (46) uit Pelt in mei 2019 met een kap over het hoofd, handschoenen en mondmasker binnen in de woning van haar liefdesrivale in Rekem. Volgens de aanklager met de intentie om haar slachtoffer te doden. De dokter zelf betwistte dat. “Ik had de doek met ether en de spuit vast en wilde haar zo overtuigen om te praten.” De arts kon tijdens het 1,5 uur durend verhoor haar tranen niet bedwingen. Maar ook het slachtoffer kwam aan het woord.
  Genk, Tongeren
 2. Sekstoys, GHB en flesjes cola: Lommelaar riskeert celstraf na uit de hand gelopen rendez-vous
  PREMIUM

  Sekstoys, GHB en flesjes cola: Lommelaar riskeert celstraf na uit de hand gelopen ren­dez-vous

  “Ik heb al zoveel gedaan in mijn leven, maar dit niet”, sprak een veertiger in de rechtbank van Hasselt. De beklaagde moest voorkomen omdat hij verdacht wordt van verkrachting van zijn date, die hij eerder vloeibare xtc had toegediend. Dat de veertiger ook nog de gsm, portefeuille en auto van het slachtoffer stal, gaf hij wel eerlijk toe. De openbare aanklager vroeg een celstraf: “GHB wordt niet voor niks een ‘rape-drug’ genoemd. Hij heeft hem voor dood achtergelaten.”
  Hasselt