Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Heers gaat voor 100% kerstsfeer met kerstboom aan elk huis

HeersDe herfst is nog maar net bezig, maar in Heers zijn ze al volop de kersperiode aan het voorbereiden. Om van Heers de meest gezellige en sfeervolle plek te maken, wil het gemeentebestuur aan elk huis een kerstboom zetten. Liefst nog met lampjes.

 1. 
Dorian (26) lanceert kookboek met gerechten met Cara Pils: check hier al zijn recept voor ‘Pasta Carabonara’
  Hasselt

  Dorian (26) lanceert kookboek met gerechten met Cara Pils: check hier al zijn recept voor ‘Pasta Carabonara’

  Ben je een liefhebber van Cara Pils en ga je graag creatief te werk in de keuken? Dan heeft de Hasseltse arts in opleiding Dorian Coppenrath (26) het ideale eindejaarsgeschenk voor u op de markt gebracht. In ‘Koken met Cara Pils’ worden 26 recepten beschreven waarmee liefhebbers van het huismerkbier van Colruyt aan de slag kunnen. “Eigenlijk is het een uit de hand gelopen grap”, lacht Dorian.
 2. Sint-Trudo Ziekenhuis creëert extra plaats op Intensieve Zorgen om vierde golf op te vangen
  Sint-Truiden

  Sint-Tru­do Ziekenhuis creëert extra plaats op Intensieve Zorgen om vierde golf op te vangen

  De vrijgehouden bedden op de afdeling Intensieve Zorgen in het Sint-Trudoziekenhuis zijn intussen volzet. Het ziekenhuis moet zelfs een extra bed creëren op de afdeling om de druk van de vierde golf aan te kunnen. “Als er nog meer patiënten moeten opgenomen worden, zullen we overplaatsingen naar andere ziekenhuizen moeten doen, net als we al eerder gedaan hebben", klinkt het.
 3. Dartsen mag nog steeds, toch schort Limburgse Darts Liga de competitie op
  Limburg

  Dartsen mag nog steeds, toch schort Limburgse Darts Liga de competitie op

  Na de nieuwe samenkomst van het Overlegcomité is het nog steeds toegelaten om binnen te sporten, evenwel zonder publiek. Mag ik nog altijd biljarten en dartsen op café? Volgens FOD Economie wel: “Tot nader order is het gebruik van kans- en caféspelen - zoals biljart, snooker, kickers, darts - toegestaan. Klanten mogen die spelen ook rechtstaand spelen.” Toch schort de Limburgse Darts Liga de competitie op. “De maatregelen zijn te nipt en te streng geworden”, klinkt het in een mededeling. “Diverse ploegen hebben meerdere leden in quarantaine. We merken zelf ook een enorme verspreiding van het virus. Het bestuur heeft daarom besloten om de competitie op te schorten tot 2022. De drie spelweken van dit jaar zullen worden verplaatst.”