Heers bouwt een gloednieuw BASS-gebouw.
Volledig scherm
Heers bouwt een gloednieuw BASS-gebouw. © Gemeente Heers

Heers bouwt gloednieuw dienstencentrum ‘BASS’

HeersGemeente Heers krijgt een nieuw gebouw voor de bibliotheek, academie, speelo- en babytheek en voor de Salvia Koninklijke harmonie. Dat heeft de gemeenteraad gisterenavond beslist. De gemeente hoopt het gebouw tegen 1 september 2023 te kunnen openen.

 1. Van Limburgs familiebedrijfje tot kledingpartner van de grootste wielerploeg op aarde, het succesverhaal van Bioracer: “Plots zijn we wereldnieuws”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  Van Limburgs familiebe­drijf­je tot kleding­part­ner van de grootste wieler­ploeg op aarde, het succesver­haal van Bioracer: “Plots zijn we wereld­nieuws”

  “Het is de magische Bioracer-technologie”, luidde het antwoord van het Britse wonderkind Tom Pidcock, op de vraag waarom zijn truitje na de modderveldrit in Boom nog wit zag. Sinds dit jaar worden niet alleen hij, maar ook Tourwinnaars Egan Bernal en Geraint Thomas van het prestigieuze INEOS-Grenadiers gekleed door het sportkledingmerk uit Tessenderlo. Onder andere onze nationale wielerploeg ging hen al voor. Niet slecht voor wat als in 1986 als een familiebedrijfje begon. “Eigenlijk hebben we al meer dan duizend medailles op kampioenschappen en de Spelen behaald.”
 1. “Amateurpiloot bromt en vliegt vaak zonder planning”: Limburgs Landschap wil drones weg uit natuurgebieden
  Limburg

  “Amateurpi­loot bromt en vliegt vaak zonder planning”: Limburgs Landschap wil drones weg uit natuurge­bie­den

  De drone is bijzonder populair en dat levert zeker in Limburg veel bijzondere video’s of panoramische foto’s op van prachtige natuurgebieden en landschappen. Maar bij Limburgs Landschap spreken ze over een ernstige verstoring van de natuur en willen ze daar een einde aan maken. “Vuurwerk is één keer per jaar storend, maar drones zijn dat het ganse jaar door", zegt Dirk Ottenburghs van Limburgs Landschap. Er zijn echter wel bepaalde uitzonderingen.