Heers bouwt een gloednieuw BASS-gebouw.
Volledig scherm
Heers bouwt een gloednieuw BASS-gebouw. © Gemeente Heers

Heers bouwt gloednieuw dienstencentrum ‘BASS’

HeersGemeente Heers krijgt een nieuw gebouw voor de bibliotheek, academie, speelo- en babytheek en voor de Salvia Koninklijke harmonie. Dat heeft de gemeenteraad gisterenavond beslist. De gemeente hoopt het gebouw tegen 1 september 2023 te kunnen openen.

 1. Genkse supporter riskeert 8 maanden cel na uithaal naar Standard-fan: “Hij stampte hem recht op het hoofd”
  PREMIUM
  Genk

  Genkse supporter riskeert 8 maanden cel na uithaal naar Standard-fan: “Hij stampte hem recht op het hoofd”

  Op 23 april 2021, twee dagen voor de bekerfinale waarin KRC Genk Standard klopte, raakten twee ‘harde kern’ supportersgroepen van beide voetbalploegen slaags aan het clublokaal in Genk. Een Genk-supporter(42) riskeert nu 8 maanden cel omdat hij een Luikse Standard-fan die niet op tijd wegraakte op het hoofd stampte. “Het is uit de hand gelopen”, geeft zijn advocaat toe.
 2. Everzwijn met biggen valt hond (10) en baasje aan in hun eigen tuin: “Ze zette haar slagtanden in zijn nekvel en zwierde Zino zo de lucht in”
  PREMIUM
  Hasselt

  Everzwijn met biggen valt hond (10) en baasje aan in hun eigen tuin: “Ze zette haar slagtanden in zijn nekvel en zwierde Zino zo de lucht in”

  Een zeug met drie biggen heeft donderdagavond een man en zijn hond aangevallen in hun eigen tuin in Godsheide. “Papa is er met de schrik vanaf gekomen, maar onze hond is ernstig gewond geraakt. Als het een kleinere hond was geweest, had hij het niet overleefd”, vertelt dochter Steffi. De familie wil dat er snel iets gedaan wordt aan de groeiende populatie everzwijnen in Hasselt. “Stel je voor dat dit gebeurt terwijl hier een kind aan het spelen is?”
 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.