(Themabeeld) - De gemeente Heers heeft het meerjarenplan herbekeken.
Volledig scherm
(Themabeeld) - De gemeente Heers heeft het meerjarenplan herbekeken. © BELGA_PLUS

Gemeente injecteert drie miljoen euro extra in meerjarenplan

HeersDe gemeente Heers heeft het meerjarenplan 2020-2025 gedeeltelijk aangepast. Bovenop de 16 miljoen doet het bestuur nog een extra investering van 3 miljoen euro. “We willen werken aan de toekomst en kiezen voor duurzame projecten die onze inwoners ten goede komen”, klinkt het.

 1. Minderbroederssite wordt vaccinatiecentrum in Sint-Truiden: “56.000 inwoners worden hier gevaccineerd”
  Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken

  Minderbroe­ders­si­te wordt vaccinatie­cen­trum in Sint-Trui­den: “56.000 inwoners worden hier gevacci­neerd”

  De eerstelijnszone Haspengouw opteert voor twee vaccinatiecentra: één in Sint-Truiden en één in Borgloon. Op die manier kan de nabijheid gegarandeerd worden voor elke inwoner van het Haspengouw. In Sint-Truiden zal de Minderbroederssite fungeren als vaccinatiecentrum. De inwoners van Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken zullen daar terechtkunnen. In totaal worden er 56.000 mensen gevaccineerd.
 2. ArcelorMittal onderzoekt of het zelf medewerkers kan vaccineren met coronavaccin, Marc Van Ranst acht kans klein dat grote bedrijven onderdeel worden van vaccinatiestrategie
  PREMIUM
  Gent/Zelzate/Genk/Luik/Geel

  ArcelorMit­tal onderzoekt of het zelf medewer­kers kan vaccineren met coronavac­cin, Marc Van Ranst acht kans klein dat grote bedrijven onderdeel worden van vaccinatie­stra­te­gie

  Staalgigant ArcelorMittal is in nauw overleg met de overheid om te kijken of het een rol kan spelen in de vaccinatiestrategie. Zo wordt onderzocht of het zijn 5.000 werknemers op de werkvloer kan vaccineren. Viroloog Marc Van Ranst acht de kans klein dat grote bedrijven ook daadwerkelijk een rol zullen spelen in de vaccinatiestrategie. “In het huidig scenario zullen er nooit voldoende vaccins tegelijkertijd ter beschikking zijn om een heel bedrijf te vaccineren.”
 1. Jens Reynders heeft zijn eerste buitenlandse stage achter de rug: “Feestdagen in een hoogtetent”
  Wielrennen

  Jens Reynders heeft zijn eerste buitenland­se stage achter de rug: “Feestdagen in een hoogtetent”

  Jens Reynders (Hagens Berman Axeon) keerde deze week terug uit Spanje waar hij zijn eerste buitenlandse stage afwerkte. De neoprof bij Sport Vlaanderen-Baloise trainde er in het gezelschap van onder meer Simon Daniels, maar op de Spaanse wegen haakte hij zijn wagonnetje bij verschillende andere renners aan. “Je bent er inderdaad nooit alleen. Het was alvast een geslaagde stage. Begin januari staat de eerste buitenlandse training met mijn nieuwe ploeg op het programma”, vertelt Reynders.
 2. Ondernemer die diploma vervalste, is nu zaakvoerder op Leuvense Oude Markt: “Ik ben vastgelopen in de leugens”
  PREMIUM
  Beringen/Hasselt/Leuven

  Ondernemer die diploma vervalste, is nu zaakvoer­der op Leuvense Oude Markt: “Ik ben vastgelo­pen in de leugens”

  Een jonge Limburgse ondernemer vertelde in 2018 thuis fier dat hij zijn diploma aan de UCLL had behaald en ging vervolgens aan de slag als instructeur B in de sportwereld. De jongeman bleek echter te hebben gelogen over zijn diploma en reed zich uiteindelijk vast in de leugens. Hij riskeert tien maanden cel en een boete van 1.600 euro. Vandaag is hij zaakvoerder op de Oude Markt in Leuven en kijkt hij met veel spijt terug op de feiten.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi