De Citadel van Namen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Citadel van Namen. © Shutterstock

“Gaan Manon zondag gedenken op de Chiro”: leidster (19) overlijdt na val aan citadel van Namen

HeersHet plotse overlijden van de 19-jarige Manon Desair slaat in Heers in als een bom. Het meisje viel van de Naamse citadel nadat ze er met wat vrienden genoot. “Manon zat al van kindsbeen af bij ons in de Chiro", zegt vriendin Elodie. Zondag gaat de Chirogroep haar herdenken.

 1. Federaal ambtenaar is halftime bezig met passie voor LEGO: “Juist die wisselwerking zorgt ervoor dat ik scherp van geest blijf”
  PREMIUM
  Bilzen

  Federaal ambtenaar is halftime bezig met passie voor LEGO: “Juist die wisselwer­king zorgt ervoor dat ik scherp van geest blijf”

  Deze zomer bestaat LEGO 90 jaar. De Deense bouwstenen zijn overal ter wereld ingeburgerd bij liefhebbers van jong tot oud. Eén van hen is Bilzenaar Robrecht Wijnen (36). Nadat de passie bij hem aansloeg, ging hij zelfs workshops en kampen rond LEGO organiseren. “Ik denk dat de toekomst van LEGO rooskleurig is, ze hebben altijd de juiste beslissingen genomen”, stelt hij vast.
 2. Gouden Volvo rijdt rond met verkeerd kenteken
  Bilzen

  Gouden Volvo rijdt rond met verkeerd kenteken

  Aan de Rode Kruislaan in Bilzen merkte de politie afgelopen woensdag iets vreemds op bij een auto. Ze stelden vast dat de Volvo van gouden kleur een kenteken droeg dat toebehoorde aan een andere Volvo, van hetzelfde type, maar van donkere kleur. De goudkleurige Volvo bleek al een tijd niet meer ingeschreven of gekeurd te zijn. De eigenaresse trachtte de politie om de tuin te leiden door de kentekens van beide wagens telkens te verwisselen. De 77-jarige bestuurster uit Bassenge krijgt 30 dagen de tijd om zich in regel te stellen en zal zich op een later tijdstip moeten verantwoorden bij de politierechter. De nummerplaten werden terug bevestigd op de donkerkleurige Volvo.