Uit foto's bleek eerder dat wolvin Naya zwanger was. Daarna verdween echter elk spoor van Naya en haar welpen. Volgens het Natuurhulpcentrum zijn daar verschillende verklaringen voor, maar de meest waarschijnlijke is dat de wolvin werd doodgeschoten.
Volledig scherm
Uit foto's bleek eerder dat wolvin Naya zwanger was. Daarna verdween echter elk spoor van Naya en haar welpen. Volgens het Natuurhulpcentrum zijn daar verschillende verklaringen voor, maar de meest waarschijnlijke is dat de wolvin werd doodgeschoten. © Thomas Eerdekens

Wolvenexperts zijn zeker: “Naya en haar welpen zijn gedood door jagers”

Het ziet er naar uit dat wolvin Naya en haar welpen dood zijn. Gedood door jagers, menen experts. “Of we dat kunnen bewijzen? Ze hebben het zelf aangekondigd”, zegt wolvenexpert Jan Loos. Ook directeur Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek verklaarde vandaag hetzelfde op TVL. Hubertus Vereniging Vlaanderen vindt de beschuldiging aan het adres van de jachtsector “totaal ongehoord en tendentieus”.

141 reacties

 • Annelies Verbesselt

  1 jaar geleden
  Hoezo de wolf heeft hier geen plaats ? En hoe zou DAT komen ? Ware het niet beter subsidies te geven ter bescherming van de wolf i.p.v. aan de boeren voor hun kudde ? Vroeger werd die beschermd door schaapherders en herdershonden. Misschien terug in harmonie leren leven met de natuur ? Of is het zoals met het klimaat en het milieu ? Back to nature
 • Lucien Mertens

  1 jaar geleden
  Als er geen kadavers zijn hebben ze toch helemaal geen bewijzen. Tot nader order blijven dit dus inderdaad verdachtmakingen...heel gemakkelijk in dit land.
 • Paul Philippaerts

  1 jaar geleden
  Gelukkig is dit radeloze verhaal op een sisser uitgelopen. Ik denk dat die wolf meer verstand in zijn staart had, dan veel limburgse "natuurliefhebbers" die honderden schapen laten liquideren en dat puur natuur vinden. Gelukkig is er geen kind ver"ongelukt". Maar als dit de natuurliefhebbers kan troosten, binnen de korste keren komen hier olifanten en leeuwen en giraffen aan want de temperatuur stijgt hier naar topische situaties
 • Patrick Verbelen

  1 jaar geleden
  Wolven zijn dan misschien nuttig in sommige streken om het evenwicht in het wildbestand te bewaren. Maar toch niet in België, hier moeten ze wel schapen doden bij gebrek aan wilde dieren, buiten everzwijnen en daar gaat 1 wolf zich niet aan wagen. Is het dan te verantwoorden, tientallen schapen dood voor ééne stomme wolf, die we hier dan nog kunstmatig in leven houden met schapen.
 • Bart Vrancken

  1 jaar geleden
  Is er ook niet de mogelijkheid dat ze gestorven is tijdens of na dat ze haar welpen ter wereld bracht ? En wat met August ? Leeft die nog ?
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"