Een recent beeld van wolf August.
Volledig scherm
Een recent beeld van wolf August. © Natuur en Bos van de Vlaamse overheid

Wolf August doodt weer twee schapen: “Het jachtseizoen begint, en het is al zover”

In Wauberg bij Peer zijn dit weekend weer doodgebeten schapen ontdekt. Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek kwam ter plaatse voor onderzoek, maar alles wijst in de richting van wolf August. Volgens Jan Loos van Welkom Wolf wijst alles naar de timing van het jachtseizoen. “Maandenlang geen schaap doodgebeten, en net nu schuift de wolf weer richting landbouwgebied”, zegt Loos.

99 reacties

 • Misty Mauro

  2 jaar geleden
  bart willems als je al niet rond komt en financieel aan de grond zit hoor je geen schapen te hebben geen enkel dier eigenlijk als je er niet voor kan zorgen
 • Victor OOMS

  2 jaar geleden
  Een wolf die van Duitsland komt. Dat is gewoon de mensen een rad voor ogen draaien. Deze is gewoon uitgezet door mensen hier. Men is dan verwonderd dat de mensen naar middelen grijpen om hun dieren te beschermen als de overheid niets doet moet dit wel. De wolvenliefhebbers hebben er waarschijnlijk geen last van.
 • Fons meelberghs

  2 jaar geleden
  Ivan dejonghe. Wolf komt uit midden Europa wat hetzelfde betekent als Tsjechië/Oostenrijk. Van ginder naar hier over kanalen, rivieren, autostrades en spoorwegen.... laat me niet lachen. Ik ga 30000€ samen zoeken voor wie er tips kan geven wie deze roofdieren illegaal heeft ingevoerd
 • Lode Carlier

  2 jaar geleden
  Jesus wat een gezever. 11 miljoen mensen in dit kleine landje. Het importeren van een wolf is een slecht idee. Laat die dieren in de grote wouden zitten. Die boeren gaan natuurlijk hun vee beschermen. Dus als je die wolven in dit drukke landje uitzet veroordeel je ze tot een dood door gif of kogel.
 • Patrick Jacob

  2 jaar geleden
  Weer iemand die niet om zijn schapen geeft.... triest