Naya bier 
Jan Loos van Welkom wolf met twee flesjes Nayabier.
Volledig scherm
Naya bier Jan Loos van Welkom wolf met twee flesjes Nayabier. © Mine Dalemans

Welkom Wolf verkoopt Nayabier om gerechtskosten te betalen: “Gebrouwen waar Naya leefde en jongen kreeg”

Naya de wolf is niet meer, maar haar ziel laten we eeuwig voortleven, dachten ze bij Welkom Wolf. Die vereeuwiging vind je voortaan terug in een glas bond bier van 7%. Het Naya-bier is gebrouwen in Hechtel-Eksel bij huisbrouwerij De Logt. “Daar waar zij rondliep én vermoord werd", zegt Jan Loos van Welkom Wolf. De opbrengst gaat naar de vzw en de gerechtskosten.

 1. Eerste dubbelinterview met gezworen vijanden over wolven in Vlaanderen: “Ik blijf erbij, Naya is gedood door jager”
  PREMIUM

  Eerste dubbelin­ter­view met gezworen vijanden over wolven in Vlaanderen: “Ik blijf erbij, Naya is gedood door jager”

  Sinds Vlaanderens eerste wolf in tweehonderd jaar - Naya - in mei vorig jaar van de radar verdween in de natuur rond Leopoldsburg, laat Jan Loos van welkomwolf.be geen kans onbenut om de banvloek over jagers uit te spreken. "Want zij hebben Naya opzettelijk vermoord, daar neem ik geen woord van terug." Gevolg? Enorme reputatieschade binnen de Vlaamse jagerij. "Ik word zelfs vergeleken met Hitler en Dutroux", zegt Maarten Goethals van de Hubertus Vereniging Vlaanderen. "Het fatsoen is volledig wég."
 2. Hasselt, Diepenbeek en Zonhoven schakelen jobcoach wijk-werken in voor 3.669 werkzoekenden
  Hasselt

  Hasselt, Diepenbeek en Zonhoven schakelen jobcoach wijk-wer­ken in voor 3.669 werkzoeken­den

  De stad Hasselt heeft samen met de gemeenten Diepenbeek en Zonhoven via de projectvereniging Wijk-werken Midden Limburg een jobcoach wijk-werken aangeworven. Zij moet de 3.669 niet-werkende werkzoekenden in de gemeenten vlotter begeleiden naar een duurzame job. Bedrijven en gemeenten die beroep doen op zo’n wijk-werker, betalen mee aan het systeem. “Zo investeren bedrijven en gemeenten mee in kansen voor langdurige werkzoekenden”, klinkt het.
 1. Miss Limburg Silvana en haar leraar Dirk Menten: “Hij haalde me uit de comfortzone en ik behaalde twee masterdiploma’s”
  PREMIUM
  Maasmechelen

  Miss Limburg Silvana en haar leraar Dirk Menten: “Hij haalde me uit de comfortzo­ne en ik behaalde twee masterdiploma’s”

  Of Miss Limburg Silvana Spyros (25) de slimste van haar klas was? Niet per sé. Het was dan ook haar werkdrive die haar ver bracht. Maar volgens de Maasmechelse schone heeft ze bijzonder veel te danken aan haar leerkracht Latijn die niet alleen de discipline bij haar aanscherpte, maar haar vooral uit de comfortzone haalde en zo mentaal weerbaarder maakte. “Meneer Menten zei dat we gelukkig moesten zijn met waar we stonden, en dat ben ik vandaag ook", vertelt ze.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.