De autokeuring in Eksel
Volledig scherm
De autokeuring in Eksel © Google Maps

Tussenberm aan autokeuring geplaatst

Hechtel-EkselHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plaatst vanaf donderdag 7 juli een betonnen tussenberm tussen de rijweg en het fietspad op de N715 Eindhovensebaan in Hechtel-Eksel. “De tussenberm verhoogt de veiligheid voor fietsers ter hoogte van de in- en uitritten van de autokeuring”, vertelt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).

 1. Blauwalg vastgesteld in Sahara
  Lommel

  Blauwalg vastge­steld in Sahara

  In de vijver van natuurgebied Sahara Lommel is blauwalg vastgesteld. Er geldt in de Sahara sowieso een zwemverbod, gezien het warme weer worden er nu ook extra waarschuwingsborden geplaatst. Van blauwalg kan je immers ziek worden, dat geldt in het bijzonder voor kinderen. Besmettingsverschijnselen zijn onder meer huidirritatie, irritatie van de ogen, diarree, braken, hoofdpijn, luchtwegklachten en allergische reacties. Niet alleen mensen, maar ook huisdieren kunnen ziek worden door het drinken van met blauwalgen besmet water.
 2. PKP DWNTWN brengt de eerste festivalvibes al naar Hasselt
  Hasselt

  PKP DWNTWN brengt de eerste festivalvi­bes al naar Hasselt

  Op Pukkelpop is het nog even wachten, maar in Hasselt waren de eerste festivalvibes dit weekend al te voelen. PKP DWNTWN warmt de binnenstad immers het hele weekend op met live rooftopconcerten, afterparties en alles rond street style. Aan Quartier Blue waren er zaterdag optredens van Portland, Berre en Isaac Roux. Bij Très Belge kon u genieten van optredens van Dikke, Jelle en Dworfi en aan het Groenplein waren er ‘s avonds optredens van Pelace & Cellini. De afterparty vindt plaats in De Serre en Café Café. Op zondag zijn er aan het Capucienenplein doorlopend events, gaande van 3x3 basketwedstrijden, skatejams, dj-sets van onder andere Bibi Seck, Jewels, Aso Asin, Young Mo, Prinsezy, Timmerman, DTM Funk en Manz tot live streetart door Lindert Steegen, foodtrucks en workshops door Villa Basta. Bij de stad Hasselt reageerde men zaterdagavond al erg tevreden over de opkomst. Exacte cijfers zijn door de verschillende locaties moeilijk te weergeven.