Wolvin Naya gedood
Volledig scherm
Wolvin Naya gedood © Agentschap Natuur en Bos

“Professionals drongen nest van Naya binnen in een zone waar niemand mocht komen”

Na maanden zoeken met zelfs drone’s boven Noord-Limburg is het Agentschap Natuur en Bos formeel. Naya en haar welpen zijn gedood door ‘professionals’ die het nest binnendrongen. Het woord ‘jager’ neemt ANB niet in de mond, maar critici wijzen wel die richting uit. “Maar een jager heeft geen baat bij het omleggen van een wolf", zeggen jachtverenigingen.

85 reacties

 • lucien Noreilde

  1 jaar geleden
  triestig dat men ongeacht beslissingen neemt zonder volks overleg dan was er misschien een draagvlak en had men niet iedereen tot verdachte maken , in de vrije natuur ziet men soms na een worp bij wilde dieren hun jongen weg brengen naar veiliger oorden of is dit bij wolven geen gebruik ?
 • Rozemieke Fritz

  1 jaar geleden
  Er horen geen wolven thuis in Vlaanderen. Welk normaal denkend mens haalt het in zijn hoofd om wolven uit te zetten in een dichtbevolkt land. Laat die maar zitten in de uitgestrekte gebieden in Rusland of waar dan ook.
 • Roger Heylen

  1 jaar geleden
  Waarom hingen er geen camera's aan haar nest, want men wist waar ze haar jongen geworpen had. Het zou toch fantastisch zijn voor de beelden als de welpjes hun eerste pasjes zouden buitenzetten. En dan had men de daders tevens in beeld kunnen brengen.
 • Richard Naegels

  1 jaar geleden
  Vroeger had het militair domein zijn boswachters van het leger,afgeschaft,nu zijn er misschien nog 3 boswachters voor gans Limburg,die hebben zelfs hun wapens moeten inleveren en mogen ook niet meer verbaliseren,de politiek noemt dat besparingen ....
 • Peter Van Den Abbeele

  1 jaar geleden
  Kan de hysterie zo stilaan stoppen ? Het is nu niet dat er door de mens zijn toedoen niet dagelijks duizenden dieren zinloos sterven...
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"