Noël Essers kreeg uit handen van burgemeester Jan Dalemans (Open Vld) en gemeenteraadsvoorzitter Stefan Agten een leuk kunstwerk.
Volledig scherm
Noël Essers kreeg uit handen van burgemeester Jan Dalemans (Open Vld) en gemeenteraadsvoorzitter Stefan Agten een leuk kunstwerk. © RV

Noël Essers eerste ereburger van Hechtel-Eksel: “De link met de gemeente is er altijd gebleven”

Noël Essers (75) nam afgelopen vrijdag de titel van allereerste ereburger van Hechtel-Eksel in ontvangst. Burgemeester Jan Dalemans (Open Vld) gaf hem in naam van het gemeentebestuur ook een mooi kunstwerk waarin de plattegrond van de gemeente verwerkt werd. “Hij heeft op verschillende vlakken veel betekend voor Hechtel-Eksel en is ondanks alle successen altijd met de twee voeten op de grond blijven staan”, aldus Dalemans.

 1. Hasselaar belaagt ex met oude naaktbeelden: 1 jaar cel met uitstel
  Hasselt

  Hasselaar belaagt ex met oude naaktbeel­den: 1 jaar cel met uitstel

  Een 59-jarige man uit Hasselt krijgt één jaar cel met uitstel voor de jarenlange belaging van zijn ex-partner. Tussen het najaar van 2017 en begin 2019 bleef hij haar sms-berichten en mails sturen waarin hij vaak alludeerde op de naaktfoto’s en -filmpjes die hij nog in zijn bezit had. Hij werd geregeld aangemaand om zijn gedrag te stoppen, maar kon zich niet inhouden. Om te ontkomen aan een effectieve celstraf, moet hij zich nu laten begeleiden. Op burgerlijk gebied dient hij het slachtoffer 2.797,82 euro te betalen.
 2. Houthalenaar (31) slaat riek door ruiten van Mercedes: 1 jaar cel
  Houthalen

  Houthale­naar (31) slaat riek door ruiten van Mercedes: 1 jaar cel

  Een 31-jarige Houthalenaar is door de correctionele rechtbank van Hasselt veroordeeld tot een celstraf van één jaar nadat hij op 15 oktober 2018 met een riek alle ruiten insloeg van een Mercedes. Die wagen was eigendom van zijn vader. “De man kon duidelijk zijn agressie en driften niet onder controle houden en vernielde doelbewust het voertuig", oordeelt de rechtbank in het vonnis. In het verleden werd de dertiger ook al veroordeeld voor gelijkaardige feiten, wat wijst op een bijzondere agressieproblematiek. Hij krijgt ook een geldboete van 800 euro.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen