Burgemeester Jan Dalemans (rechts) geeft een inwoner uitleg over zijn beroep. Bedoeling is dat de inwoners van Hechtel-Eksel de komende jaren nog meer kunnen participeren in het beleid.
Volledig scherm
Burgemeester Jan Dalemans (rechts) geeft een inwoner uitleg over zijn beroep. Bedoeling is dat de inwoners van Hechtel-Eksel de komende jaren nog meer kunnen participeren in het beleid. © Foto Borgerhoff

Hechtel-Eksel wil inwoners nog meer inspraak geven in lokaal beleid

Hechtel-EkselGeen term die de laatste jaren zo aan belang heeft gewonnen in de lokale politiek als ‘participatie’. Ook in Hechtel-Eksel komt er een meer uitgesproken rol voor burgers en verenigingen. Er worden enkele bestaande adviesraden ontbonden en nieuwe participatieplatformen opgericht.

  1. Lommel mikt op komst van muziekcafés, cocktailbars en belevingsrestaurants
    Lommel

    Lommel mikt op komst van muziek­cafés, cocktail­bars en belevings­res­tau­rants

    Vandaag is Lommel als stad vooral aantrekkelijk om te shoppen of om er een hapje te gaan eten. Wat betreft het uitgangsleven, blijft de stad vrij beperkt en is er weinig variatie. Daar wil men nu iets aan doen. Eerst en vooral breidt de stad haar kernwinkelgebied uit. Bovendien geeft ze ook een extra subsidie aan nieuwe horecazaken zoals onder andere muziekcafés, tapas- en cocktailbars en belevingsrestaurants.