Met de Routechecker app kan je ook de mooiste wandelroutes, ruiterroutes,
mountainbikeroutes in Hechtel-Eksel ontdekken.
Volledig scherm
Met de Routechecker app kan je ook de mooiste wandelroutes, ruiterroutes, mountainbikeroutes in Hechtel-Eksel ontdekken. © Regionaal Landschap Lage Kempen

Hechtel-Eksel werkt project uit dat slecht beheerde plattelandswegen moet verminderen

Hechtel-EkselDe gemeente Hechtel-Eksel werkte samen met het Regionaal Landschap Lage Kempen en met de steun van de provincie het Plattelands plus project ‘Zonder Hindernissen samen op het pad’ uit. Het doel is om de kwaliteit van onder meer wandelpaden, trage wegen, landbouwwegen en mountainbikeroutes op te krikken en zo het aantal klachten over slecht beheerde paden te verminderen.

 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 2. Tot levenslang veroordeelde Shane Ronge (31) krijgt nieuwe celstraf van drie jaar: “Hij heeft zijn les niet geleerd”
  PREMIUM
  Lommel / Maasmechelen

  Tot levenslang veroordeel­de Shane Ronge (31) krijgt nieuwe celstraf van drie jaar: “Hij heeft zijn les niet geleerd”

  De door het Hof van Assisen tot levenslang veroordeelde Lommelaar Shane Ronge (31) heeft van de correctionele rechtbank van Hasselt een nieuwe celstraf gekregen van drie jaar. Op 5 augustus 2018 deelde Ronge slagen uit aan een Lanakenaar die bij hem in de gevangenis van Hasselt zat. Het slachtoffer liep op drie plaatsen een onderkaakbreuk op.
 3. Ondernemer die diploma vervalste, is nu zaakvoerder op Leuvense Oude Markt: “Ik ben vastgelopen in de leugens”
  PREMIUM
  Beringen/Hasselt/Leuven

  Ondernemer die diploma vervalste, is nu zaakvoer­der op Leuvense Oude Markt: “Ik ben vastgelo­pen in de leugens”

  Een jonge Limburgse ondernemer vertelde in 2018 thuis fier dat hij zijn diploma aan de UCLL had behaald en ging vervolgens aan de slag als instructeur B in de sportwereld. De jongeman bleek echter te hebben gelogen over zijn diploma en reed zich uiteindelijk vast in de leugens. Hij riskeert tien maanden cel en een boete van 1.600 euro. Vandaag is hij zaakvoerder op de Oude Markt in Leuven en kijkt hij met veel spijt terug op de feiten.
 1. Broers riskeren jaar cel voor diefstal bij Bruno’s Foodcorner
  Leopoldsburg

  Broers riskeren jaar cel voor diefstal bij Bruno’s Foodcorner

  Twee broers uit regio Beringen riskeren een celstraf van elk één jaar voor een diefstal bij Bruno’s Foodcorner in Leopoldsburg. Ze manipuleerden een raam en gingen aan de haal met een bedrag van 2.000 euro en 23 boekjes met kraslotjes. De zaakvoerster van Bruno’s vraagt een morele schadevergoeding van 1.500 euro. De feiten speelden zich af in 2016, maar pas in 2018 kwam men op het spoor van de daders. Bij een huiszoeking werden een deel van de kraslotjes teruggevonden. De procureur noemt de feiten laakbaar. De broers gaven verstek voor de behandeling van de zaak. Op 8 februari wordt het vonnis uitgesproken.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld