De nieuwste Boslandbrochure
Volledig scherm
De nieuwste Boslandbrochure © Bosland

Hans Vanaken en Will Beckers nemen toeristen mee door Bosland

Hechtel-Eksel / Lommel / Peer / PeltDe Boslandgemeenten Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt stelden op 22 maart 2022 de derde editie van een gezamenlijke toeristische brochure voor. Rode Duivel Hans Vanaken en kunstenaar Will Beckers nemen daarbij de lezer mee op pad in hun achtertuin.

 1. Sociale werker die verdacht werd van brandstichting vrijgesproken

  Sociale werker die verdacht werd van brandstich­ting vrijgespro­ken

  Een 27-jarige sociale werker, die eerder verdacht werd van brandstichting in het asielcentrum waar hij werkte, is door de correctionele rechtbank van Hasselt vrijgesproken. “De rechtbank is van oordeel dat de tenlasteleggingen niet buiten redelijke twijfel bewezen zijn”, schrijft het vonnis. De sociale werker hield eerder al vol dat hij niets met de feiten te maken had, maar dat een minderjarige die in het asielcentrum verbleef hem er wou inluizen.
  Hasselt
 2. Agressie tegen buschauffeurs steeg met 20 procent: “Proefproject met bodycams voor controleurs opgestart”
  PREMIUM

  Agressie tegen buschauf­feurs steeg met 20 procent: “Proefpro­ject met bodycams voor contro­leurs opgestart”

  Vorig jaar waren er bij De Lijn meer dan 2.250 situaties van agressie tegen een buschauffeur, een stijging met ruim 20 procent over heel Vlaanderen. Naar aanleiding van de recente zware agressie tegen een chauffeur in Genk, laat minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) weten dat er proefprojecten lopen met bodycams bij controleurs. “We nemen heel wat maatregelen om de strijd tegen agressie aan te gaan", klinkt het.
  Genk