Dirk Vandervelden (l.) overhandigde de cheque aan Ivo de Bisschop (r.) van vzw Stop Parkinson.
Volledig scherm
Dirk Vandervelden (l.) overhandigde de cheque aan Ivo de Bisschop (r.) van vzw Stop Parkinson. © RV

Fietstocht naar Compostella levert 7.200 euro op in strijd tegen Parkinson: “Er wordt (te) weinig over de ziekte gesproken”

EkselUitgeweken Ekselaar Dirk Vandervelden (43) trok in september met de fiets van Doornik naar Santiago de Compostella. In achttien dagen tijd legde hij 2.099 kilometer en 19.406 hoogtemeters af. Dat deed hij niet zomaar, want zijn uitdaging stond in het teken van de strijd tegen Parkinson. Dit weekend kon Dirk een cheque van 7.200 euro overhandigen aan de vzw.

  1. 37 maanden cel voor gewapende overval op huisarts
    Hasselt

    37 maanden cel voor gewapende overval op huisarts

    Een Hasseltse huisarts (75) werd op 15 juni 2018 beroofd door een viertal mensen. Drie minderjarigen verschenen voor de jeugdrechtbank, één 21-jarige man zonder gekend adres is bij verstek veroordeeld tot 37 maanden cel. Bij de overval werd 7.000 euro buitgemaakt. Ook liep de huisdokter een schrik op voor gelijkaardige gebeurtenissen in de toekomst. Pas nadat de verdachte bij andere feiten betrokken was, kwamen de speurders hem ook voor deze overval op het spoor. De man moet ruim 7.000 euro schadevergoeding aan de dokter en staat ook nog eens in voor 7.414 euro gerechtskosten.