Ex-voetballer Pierre Geys stelt zijn boek voor.
Volledig scherm
PREMIUM
Ex-voetballer Pierre Geys stelt zijn boek voor. © Karolien Coenen

Ex-profvoetballer Pierre Geys (73) schrijft biografie over rock-’n-roll-leven: “Ik ga geen enkel thema uit de weg”

Eksel / Oostham / DiestHij voetbalde voor Anderlecht aan de zijde van Jef Jurion en Paul Van Himst, maakte als trainer een omkoopschandaal van dichtbij mee, bouwde een nieuw leven op in Tenerife en moest veel te vroeg afscheid nemen van zijn zoon Jurgen. Pierre Geys (73) heeft een bewogen leven achter de rug. Zijn verhalen pende hij neer in zijn autobiografie ‘Geen woord of stap terug’. “Voetbal is het mooiste spel ter wereld, maar wat daarbuiten gebeurt, is niet altijd even fraai”, vertelt hij terwijl onze redactie als eerste zijn boek mocht inkijken.

 1. Oud-voetballer Pierre Geys (72) wandelt vanuit Spanje langs alle voetbalclubs waarvoor hij speelde: “De mensen verklaarden mij zot”
  Eksel / Gerhees / Diest / Lommel / Genk

  Oud-voetballer Pierre Geys (72) wandelt vanuit Spanje langs alle voetbal­clubs waarvoor hij speelde: “De mensen verklaar­den mij zot”

  In vervlogen tijden was Ekselaar Pierre Geys middenvelder voor Anderlecht en Diest. De 72-jarige oud-voetballer zou na zijn carrière een tijdje een café openen in het Hageland en trok uiteindelijk weer naar zijn vertrouwde thuisdorp. Sinds enkele jaren geniet hij van het prachtige weer in Tenerife. Daar kwam hij in coronatijden op het idee om de wandeling van zijn leven te maken.
 1. Vrolijke figuurtjes zetten kinderen op weg naar hun vaccin
  Peer

  Vrolijke figuurtjes zetten kinderen op weg naar hun vaccin

  Woensdag werden de eerste kinderen gevaccineerd in de Eerstelijnszone Noord-Limburg. De eerste prikjes kregen zij toegediend in het vaccinatiecentrum in Peer. Het vaccinatiecentrum is speciaal hiervoor helemaal omgebouwd op kindermaat. In samenwerking met Center Parcs wordt zelfs gezorgd voor de aanwezigheid van de figuren ‘Orry en vrienden’ die de kinderen op weg zetten naar hun prikje. Gevaccineerde kinderen hebben wel degelijk betere kaarten wanneer ze besmet geraken met het coronavirus: volgens onderzoek doet het vaccin de kans op zware complicaties bij kinderen met 90 procent dalen.