Basiscommandant Jeroen Poesen
Volledig scherm
Basiscommandant Jeroen Poesen © Birger Vandael

Ekselaar (65) vindt dat vliegtuigen te veel lawaai maken en te laag vliegen, koopt telescoop en laserpen en verblindt F16-piloot: jaar cel gevraagd

Een gepensioneerde Ekselaar riskeert een celstraf van één jaar nadat hij op 17 april 2018 een F16-piloot van de militaire basis van Kleine-Brogel verblindde met de stralen van zijn laserpen. Naar eigen zeggen was beklaagde naar de sterren aan het kijken, maar al snel bleek dat hij ook wel vond dat de vliegtuigen te laag vlogen en te veel lawaai maakten. “We willen duidelijk maken dat dit soort gedrag extreem gevaarlijk kan zijn”, aldus basiscommandant Jeroen Poesen.

  1. De coronacijfers in Hechtel-Eksel van zondag 11 oktober

    De coronacij­fers in Hech­tel-Ek­sel van zondag 11 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Hechtel-Eksel minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 13. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Hechtel-Eksel komt dat getal nu op 104 te liggen. Hechtel-Eksel heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. De coronacijfers in Hechtel-Eksel van vrijdag 9 oktober

    De coronacij­fers in Hech­tel-Ek­sel van vrijdag 9 oktober

    In Hechtel-Eksel zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 11 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Hechtel-Eksel komt dat getal nu op 88 te liggen. Hechtel-Eksel heeft daarmee meer dan 50 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. De gemeente zal terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau wanneer ze meer dan 100 gevallen hebben. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement