Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Unsplash

Zot van kunst? Kom zaterdag naar de ‘Mini Montmartre’ kunstmarkt in Hasselt

HasseltKijk je al uit naar het weekend, maar heb je nog geen plannen? Zet dan zeker de ‘Monmartre Kunstmarkt’ van Hasselt in je agenda, waar je zaterdag 9 juli een hele namiddag lang kan snuisteren tussen zelfgemaakte werken van kunstenaars. 

 1. Hasseltse binnenstad vertraagt tot 20 kilometer per uur: “Trager en veiliger verkeer was wel nodig, maar dit is echt héél langzaam”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasseltse binnenstad vertraagt tot 20 kilometer per uur: “Trager en veiliger verkeer was wel nodig, maar dit is echt héél langzaam”

  Een maximumsnelheid van 20 kilometer per uur voor zowel automobilisten als fietsers en steppers en de volledige binnenstad die omgetoverd wordt tot woonerf waar alles op het tempo van de zwakke weggebruiker gebeurt. De Hasselaren moeten vanaf vandaag een versnelling lager schakelen, maar daar lijken de Limburgers weinig problemen mee te hebben. “Het is wat het is”, klinkt het. “En of ik met mijn elektrische fiets nu 20 of 25 per uur rijd, er hangt toch geen nummerplaat op om te flitsen.”
 2. Truiense apotheek biedt klanten extra service aan via automaat: “Condooms, corona- en zwangerschapstesten blijken meest gekochte producten”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Truiense apotheek biedt klanten extra service aan via automaat: “Condooms, corona- en zwanger­schaps­tes­ten blijken meest gekochte producten”

  Dringend een muggenproduct nodig in het holst van de nacht? Of geraak je net niet op de tijd bij de apotheek voor je medicatie op voorschrift? Bij Apotheek Noben in Sint-Truiden zijn zo’n noodsituaties voortaan van de baan door hun gloednieuwe automaat. “Klanten geven hun code in via het scherm en krijgen even later hun voorgeschreven medicatie uit de automaat”, legt apotheker Eline Beckers uit. “Maar dat de automaat de persoonlijke service kan vervangen? Nee, daar geloof ik niet in. Dit is eerder een toevoeging om tijd te winnen.”