Geen onkruid, maar kunst dankzij de leerlingen van SASK tijdens het cultuurfestival Tournée Locale.
Volledig scherm
Geen onkruid, maar kunst dankzij de leerlingen van SASK tijdens het cultuurfestival Tournée Locale. © Stad Hasselt

ZIEN. Leerlingen SASK toveren Hasselts onkruid om tot kunstwerkjes

HasseltKunst maken op straat: de leerlingen van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (SASK) nemen het tijdens Tournée Locale wel héél letterlijk. Zo creëren ze rond wilde vegetatie creatieve kunstwerkjes op de Hasseltse stoeptegels. “Kunst laat mensen anders naar dingen kijken. Waarom dan niet naar onkruid?”, aldus schepen voor Cultuur Nele Kelchtermans (RoodGroen+).

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. PXL-studenten verzinnen unieke ‘ontbreekwoorden’ met Rick de Leeuw

  PXL-studenten verzinnen unieke ‘ontbreek­woor­den’ met Rick de Leeuw

  Rick De Leeuw bracht recent een uniek bezoekje aan de PXL-studenten Communicatie in Hasselt. Samen met hen ging de Nederlandse dichter, zanger en presentator op zoek naar woorden die nog niet bestaan. Resultaat? Zeven ontbreekwoorden die de Hogeschool PXL intussen met plezier aan hun woordenlijst heeft toegevoegd. “Vooral ‘annuluk’ is voortaan onze favoriet!", lacht Herve Van de Weyer, PXL-opleidingshoofd Communicatie.
  Hasselt