De PXL-studenten beleefden dit weekend hét iconische moment op de trapjes van Kinepolis Hasselt.
Volledig scherm
De PXL-studenten beleefden dit weekend hét iconische moment op de trapjes van Kinepolis Hasselt. © Bart Borgerhoff

ZIEN. Diploma’s en champagne in de hand, hoedjes in de lucht: Hasseltse PXL-studenten vieren proclamatie

HasseltNa een moeilijke periode is het eindelijk weer zover: de feestelijke proclamaties. Zo vierde ook de Hogeschool PXL volop aan de Kinepolis in Hasselt. Bijna 2.000 diploma’s en 370 getuigschriften werden daar uitgedeeld en mee naar huis genomen door fiere studenten. 

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. ‘Festa Toscana’ brengt Italië naar Nieuwerkerken
  Nieuwerkerken

  ‘Festa Toscana’ brengt Italië naar Nieuwerker­ken

  In 1999 ontstond de verbroedering tussen Nieuwerkerken en het Toscaanse stadje San Casciano in Val di Pesa. Het gemeentebestuur beschikt sindsdien over een verbroederingscomité dat de contacten tussen het gemeentebestuur, verenigingsleven en bevolking van Nieuwerkerken en San Casciano onderhoudt. In 2019 werd het twintigjarig jubileum van de verbroedering gevierd met ‘Festa Toscana’. Op 15 augustus volgt een nieuwe editie van het feest.
 3. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.