In Sint-Lambrechts-Herk heeft de nieuwe Jumbo-winkel woensdagochtend zijn intrede gedaan.
Volledig scherm
In Sint-Lambrechts-Herk heeft de nieuwe Jumbo-winkel woensdagochtend zijn intrede gedaan. © Jumbo

Zevende Jumbo in België opent in het Limburgse Sint-Lambrechts-Herk

Sint-Lambrechts-HerkWoensdagochtend opende de nieuwe winkel van Jumbo zijn deuren op de Sint-Truidersteenweg in Sint-Lambrechts-Herk. Daarmee telt de winkelketen ondertussen drie filialen in Limburg – de andere twee in Pelt en Lanaken. Samen met zo’n 70 werknemers uit de streek zal Jumbo ook in het nieuwe filiaal inzetten op onder meer lokale producten en garantie. Zo komt het aantal neer op zeven winkels in België, mét opnieuw uitbreiding in 2021.

 1. Jessa Ziekenhuis en Sint-Trudo mogen vaccinatie personeel dan toch opstarten: “Licht staat op groen, dat is wat telt”
  Hasselt/Sint-Truiden

  Jessa Ziekenhuis en Sint-Tru­do mogen vaccinatie personeel dan toch opstarten: “Licht staat op groen, dat is wat telt”

  Het is zover: het Hasseltse Jessa Ziekenhuis en het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden hebben zonet verlossend nieuws gekregen van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Beide ziekenhuizen mogen onmiddellijk beginnen met het vaccineren van artsen en zorgmedewerkers, die op de spoedafdeling of de intensieve zorg werken. “Dit bericht kwam niets te vroeg voor onze artsen en zorgkundigen”, zegt Yves Breysem, algemeen directeur van Jessa. Het ziekenhuis deelt dan ook vanavond nog de eerste coronaprikken uit.
 2. Hogeschool UCLL blikt terug op technologie zorgsector in project ‘THE!’: “Innovaties met enorme meerwaarde voor de zorgverlening”
  PREMIUM
  Diepenbeek/Hasselt/Genk

  Hogeschool UCLL blikt terug op technolo­gie zorgsector in project ‘THE!’: “Innovaties met enorme meerwaarde voor de zorgverle­ning”

  Tijdens het project ‘Technology in Healthcare Education’ (THE!) hebben UCLL-studenten Technologie, Verpleegkunde en Othopedagogie zich met hun docenten en onderzoekers van UCLL Research & Expertise vier jaar ingezet om mensen in de zorgsector technologische verrassingen te bezorgen. Zo viel de digitale harp - om samen met dementerende mensen herinneringen op te halen - zelfs in de prijzen. “Het zijn dan ook die technologische innovaties die een flinke meerwaarde in onze zorgverlening kunnen betekenen.”
 1. 300 feestvierders stuiven weg wanneer politie illegale rave stillegt in Londen
  Play
  covid-19

  300 feestvier­ders stuiven weg wanneer politie illegale rave stillegt in Londen

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen