Illustratiebeeld van de recente klimaatmars in Gent in aanwezigheid van Anuna De Wever.
Volledig scherm
Illustratiebeeld van de recente klimaatmars in Gent in aanwezigheid van Anuna De Wever. © Wannes Nimmegeers

Zelf steentje bijdragen aan het klimaat? Lezing ‘Tien klimaatacties die werken’ komt naar Hasselts stadhuis

HasseltOp maandag 8 november krijgt het Hasseltse stadhuis ‘t Scheep spreker Pieter Boussemaere als docent Klimaat en Wereldgeschiedenis aan de Vives Hogeschool Brugge op bezoek. Daar doet hij tien onderbouwde klimaatacties uit de doeken voor iedereen die zelf zijn steentje wil bijdragen.

  1. Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”
    PREMIUM
    Herbricht

    Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”

    Er ligt in Vlaanderen een gehuchtje waar een handvol inwoners al decennia dapper strijdt tegen de perikelen van de Maas. Het klinkt als de intro van Asterix en Obelix, maar het gaat om Herbricht waar exact drie huizen en één cafe nog in de winterbedding van de rivier liggen. De zoveelste overstroming deze zomer bleek er één te veel voor cafébaas Rudi Smeets die na 105 jaar en drie generaties de handdoek in de ring gooit. “Ik heb al héél wat tranen gelaten, maar ik kan niet meer”, vertelt hij. Binnenkort verhuist Rudi en laat zo de drie overige bewoners achter.