De stad Hasselt heeft voortaan haar eigen Relax-O-Meter op de Abdijsite Herkenrode.
Volledig scherm
De stad Hasselt heeft voortaan haar eigen Relax-O-Meter op de Abdijsite Herkenrode. © Karolien Coenen

Yoga combineren met wandelen? Het kan voortaan met de ‘Relax-O-Meter’ op abdijsite Herkenrode

HasseltVanaf woensdag kan je op domein Herkenrode in Hasselt een standaard wandeling ietsje spannender maken. De stad pakt daar, samen met de twee KU Leuven-studenten Giete Philips en Claudia Vroonen, uit met de ‘Relax-O-Meter’. Tijdens de wandeling langs de Abdijsite vind je die Relax-O-Meter terug in de vorm van zes plaatjes met telkens een QR-code.

 1. Lamborghini klopt Audi in strijd om polepositie in 24 Hours of Zolder
  Autosport

  Lamborghi­ni klopt Audi in strijd om poleposi­tie in 24 Hours of Zolder

  Oost-Vlaming Cedric Wauters heeft in Zolder voor een verrassing van formaat gezorgd door de polepositie te pakken voor de 44ste editie van de 24 Hours of Zolder. De Lamborghini-rijder was vijf duizendsten sneller dan Dries Vanthoor in de PK Carsport Audi R8 LMS GT2, de gedoodverfde favoriet voor deze oefening tegen de chrono. Kevin Abbring zette de RedAnt Porsche 992 GT3 op de derde plaats. In GTB was het de jeugd aan de macht, met Arthur Peters in de Tip Top Rent Porsche Cayman GT4. Nog een jong talent, Jarno D’Hauw, was de snelste man in toerisme TA met de JJ Motorsport BMW M2 CS, terwijl in TB de polepositie naar Vincent Convents en Convents Racing Team ging, met een BMW 325i.
 2. Bewusteloze bestuurder rijdt met cruisecontrol en Lane Assist 25 kilometer over E314 van Genk tot Halen: “Bewijst dat rijhulpmiddelen géén overbodige luxe zijn”
  Play
  Hasselt/Genk/Halen

  Bewustelo­ze bestuurder rijdt met cruisecon­trol en Lane Assist 25 kilometer over E314: “Bewijst dat rijhulpmid­de­len géén overbodige luxe zijn”

  Een bewusteloze bestuurder werd zondagochtend met zijn Renault Clio op de E314 van Genk richting Halen gesignaleerd. Door de cruisecontrol en ‘Lane Assist’ kon de auto zelfstandig op de rijstrook blijven, en dat liefst 25 kilometer lang. De Federale wegpolitie en een opgeroepen politieploeg van de zone CARMA deden de auto uiteindelijk vertragen door voor de Clio te gaan rijden.