Clarenhof-bewoner Gaston Beerden mag dit weekend, naast resident Guy Bodson, zijn grote passie voorstellen in het woonzorgcentrum: zijn keramiek.
Volledig scherm
Clarenhof-bewoner Gaston Beerden mag dit weekend, naast resident Guy Bodson, zijn grote passie voorstellen in het woonzorgcentrum: zijn keramiek. © RV

WZC Clarenhof toont levensverhalen van twee residenten als eerbetoon tijdens dit opendeurweekend

HasseltHet Hasseltse woonzorgcentrum Clarenhof brengt vanaf vandaag tot en met zaterdag de boeiende levensverhalen van twee van haar residenten naar buiten. Naar aanleiding van het opendeurweekend krijgen Gaston Beerden en de intussen overleden Guy Bodson een tentoonstelling én een autobiografie om hen publiekelijk te eren.

 1. Restanten van ingestort Tongers klooster hebben een nieuwe eigenaar: “We creëren hier een woonproject met respect voor historisch erfgoed”
  Tongeren

  Restanten van ingestort Tongers klooster hebben een nieuwe eigenaar: “We creëren hier een woonpro­ject met respect voor historisch erfgoed”

  Het kloostergebouw op Plein 17 in Tongeren dat in 2015 bijna volledig instortte, heeft sinds vandaag een nieuwe eigenaar. Projectontwikkelaar Martine Hayen wil er met respect voor het historisch erfgoed en de overblijfselen een kleinschalig woonproject neerplanten. “De volledige onteigeningsprocedure en de verkoop hebben langer geduurd dan gehoopt,” aldus de burgemeester, “Maar we zijn tevreden dat er opnieuw leven komt op Plein 17.”
 1. Bijzondere Limburgse fietservaringen winnen internationale prijs: “We blinken tussen vooruitstrevende projecten van over de hele wereld”
  PREMIUM
  Limburg

  Bijzondere Limburgse fietserva­rin­gen winnen internatio­na­le prijs: “We blinken tussen vooruit­stre­ven­de projecten van over de hele wereld”

  Dat Limburg hét fietsparadijs is, weten ze in Vlaanderen al langer, maar ook internationaal volgt er steeds meer waardering. ‘Cycling Synergy’, het investeringsprogramma voor innovatieve fietsprojecten van Visit Limburg, heeft de Special Jury Award gewonnen op de Landezine International Landscape Awards, kortweg LILA. “Het bevestigt dat Limburg toonaangevend blijft als recreatieve fietsbestemming”, zegt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg.