Woonzorgcentrum Triamant Haspengouw in Sint-Truiden komt als eerste aan de beurt.
Volledig scherm
PREMIUM
Woonzorgcentrum Triamant Haspengouw in Sint-Truiden komt als eerste aan de beurt. © Borgerhoff

Woonzorgcentra Sint-Truiden, Pelt en Lummen dienen volgende week als eerste coronavaccin toe: “We kunnen eindelijk weer hoopvol zijn”

Sint-Truiden/Pelt/Lummen/HasseltHet woonzorgcentrum Triamant Haspengouw in Sint-Truiden is donderdag 7 januari als eerste Limburgse woonzorgcentrum aan de beurt voor een vaccinatie tegen het coronavirus. Dat bevestigt Elke De Troy, hoofdapotheker van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. De vrijdag erna, op 8 januari, volgen de bewoners van Immaculata in Pelt, en op zaterdag 9 januari krijgt woonzorgcentrum Melderthof Lummen als derde woonzorgcentrum het spuitje. “Na zo’n lange tijd kunnen we eindelijk weer hoopvol zijn.” 

 1. Michel Verhoeven (RC Hades) is het eens met stopzetting competitie in amateurvoetbal: “Iedereen kan leven met deze beslissing”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE B

  Michel Verhoeven (RC Hades) is het eens met stopzet­ting competitie in amateur­voet­bal: “Iedereen kan leven met deze beslissing”

  De verwachting over een definitief stopzetten van het amateurvoetbal lag voor de hand. Voetbal Vlaanderen nam dan ook de juiste beslissing om er voor dit seizoen de stekker uit te trekken. En dit zonder stijgers of dalers. Vorig jaar, op 7 september, tijdens de rust van de bekerwedstrijd tegen Overijse werd de nieuwe voorzitter van Hades voorgesteld, Michel Verhoeven (50). De voorbije maanden lag er veel werk op de plank voor de ex-volleybalspeler, die het eens is met de beslissing van Voetbal Vlaanderen.
 2. Drie Hasseltse slachtoffers bij vervalsing van facturen
  Hasselt

  Drie Hasseltse slachtof­fers bij vervalsing van facturen

  Een 25-jarige vrouw uit Chimay is veroordeeld tot een celstraf van acht maanden voor het vervalsen van vier facturen waarop een bankrekeningnummer werd aangepast. Op die manier kon ze bijna 30.000 euro ontvreemden van drie verschillende burgerlijke partijen uit Hasselt. De twintiger krijgt ook een geldboete van 600 euro. De celstraf wordt met volledig uitstel uitgesproken. Aan twee burgerlijke partijen moet ze respectievelijk een bedrag van 5.862 euro en 6.913,26 euro uitbetalen. Ook de rechtsplegingsvergoeding van 1.080 euro is twee keer voor haar rekening.
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen