Wilfried Croux heeft samen met zijn actiegroep maar liefst 12 jaar lang gestreden voor het behoud van De Groene Delle.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilfried Croux heeft samen met zijn actiegroep maar liefst 12 jaar lang gestreden voor het behoud van De Groene Delle. © Karolien Coenen

Wilfried (72) vocht twaalf jaar voor De Groene Delle: “Natuur redden is zéér moeilijk, maar gelukkig is het ons mede dankzij corona gelukt”

Hasselt/LummenIn december blikken we in 20 verhalen terug op 2020 in Limburg. Een jaar waarin 34.000 handtekeningen en 4.500 bezwaarschriften het dossier van De Groene Delle - waar 23 hectare natuurgebied zou verdwijnen voor industriezone - deed daveren. Het was Wilfried Croux (72) die als oprichter van de actiegroep De Groene Delle 12 jaar voor het natuurgebied streed, en die nu de strijdbijl kan begraven. “Al zou ik nog steeds zeggen dat de natuur altijd verliest. Voor alle natuurgebieden die nog in gevaar zijn, blijft opboksen tegen de machtige lobby’s een zéér moeilijke opdracht. Gelukkig dat het deze ene keer tóch anders uitdraaide, voor De Groene Delle.”

 1. Drie Hasseltse slachtoffers bij vervalsing van facturen
  Hasselt

  Drie Hasseltse slachtof­fers bij vervalsing van facturen

  Een 25-jarige vrouw uit Chimay is veroordeeld tot een celstraf van acht maanden voor het vervalsen van vier facturen waarop een bankrekeningnummer werd aangepast. Op die manier kon ze bijna 30.000 euro ontvreemden van drie verschillende burgerlijke partijen uit Hasselt. De twintiger krijgt ook een geldboete van 600 euro. De celstraf wordt met volledig uitstel uitgesproken. Aan twee burgerlijke partijen moet ze respectievelijk een bedrag van 5.862 euro en 6.913,26 euro uitbetalen. Ook de rechtsplegingsvergoeding van 1.080 euro is twee keer voor haar rekening.
 2. Clifford Hammonds (Limburg United):”Zondag is een mirakel nodig om Kangoeroes uit de halve finale van de Beker van België te houden”
  Basketbal EML

  Clifford Hammonds (Limburg United):”Zondag is een mirakel nodig om Kangoeroes uit de halve finale van de Beker van België te houden”

  Na de eerste helft konden we spreken van een knap debuut van de Amerikaanse point-guard Clifford Hammonds (35) die negen punten wist te scoren en zijn ervaring kon etaleren in defense. Na de rust ging hij mee kopje onder. Limburg United liet zich op alle vlakken ringeloren en leed in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Beker van België de grootste thuisnederlaag (67-91) ooit. Op de persconferentie liet Sacha Massot lang op zich wachten. Een glunderende bezoekende coach Paul Vervaeck stak van wal.
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen