Luc Bellings proeft streekproducten in zijn restaurant in Hasselt.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Bellings proeft streekproducten in zijn restaurant in Hasselt. © Mine Dalemans

Wat wordt Het Streekproduct van 2019? Luc Bellings proeft: “Je ziet de oren nog zitten in het kopvlees, heerlijk”

Slagerszoon en topchef Luc Bellings is nog maar net terug van een zomer vol kustklassiekers aan de Noordzee, deze week proeft hij voor ons streekproducten in zijn restaurant De Vork van Luc Bellings in Hasselt. Van West-Vlaamse boerenpaté tot Limburgse droge worsten: Bellings geeft zijn ongezouten mening over de meest in het oog springende vleesbereidingen die meedingen naar de titel Het Streekproduct 2019. “Dit gerookt paardenvlees is een vergeten product, erg zonde.”

7 reacties

 • François Defosse

  3 jaar geleden
  Enkel oude en zieke paarden gaan naar het slachthuis, wie wil zoiets eten?
 • Elke De Meersman

  3 jaar geleden
  wat een vreselijk idee om een paard op te eten. Die paarden komen uit het buitenland zonder eten of drinken en zijn er erg aan toe wanneer ze hier in het slachthuis belanden. Stop die handel!
 • Kirsten De Laet

  3 jaar geleden
  Ik eet wekelijks gerookt paardenvlees en het is gewoon smullen en een rasechte lekkernij. Net als schep trouwens, veel beter dan stoofvlees. Een paarden beafsteak eet ik ook regelmatig. Het gerookt paardenvlees komt van den Aldi, voor mij het beste op de markt!
 • censor

  3 jaar geleden
  Wie eet er nu een paard op....komaan zeg....
 • cracco raymond

  3 jaar geleden
  als je de tv koks bezig ziet dan is truffel,olijfolie enz. een streekprodukt.
 1. HLN kiest Hét Streekproduct 2019: "We willen weer authenticiteit op tafel"

  HLN kiest Hét Streekpro­duct 2019: "We willen weer authentici­teit op tafel"

  Dat het een eigenzinnig koekje is, die Hasseltse speculaas. Maar het is slechts één van vele streekproducten die onze regio's rijk zijn. Het Laatste Nieuws laat je in de komende weken een hele schare ontdekken, én de verhalen achter deze producten. Maar er is meer: sterrenchef Luc Bellings, biersommelier Sofie Vanrafelghem en de jury van Bake Off Vlaanderen verklappen je hun favoriete streekproducten... en we willen ook weten welk streekproduct bij jou bovenaan het lijstje staat. Stemmen op jouw favoriete streekproduct doe je via de app van HLN!
 2. Boze fruitboeren trekken met tractoren naar Brussel voor eerlijke prijzen: “Klant betaalt tot drie euro voor kilo appelen waarvan wij 30 cent krijgen”
  Sint-Truiden/Oudergem

  Boze fruitboe­ren trekken met tractoren naar Brussel voor eerlijke prijzen: “Klant betaalt tot drie euro voor kilo appelen waarvan wij 30 cent krijgen”

  Een colonne met zo'n 80 fruitboeren trekt vandaag naar de hoofdzetel van Comeos, de Belgische koepelorganisatie voor handel, in Brussel. Ze vragen er een eerlijke prijs voor hun fruit, want fruitboeren worden naar eigen zeggen al jaren te weinig betaald. “Dit is niet meer leefbaar”, klinkt het bij de bezorgde landbouwers. “Steeds meer fruittelers haken af.”
 1. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.