Luc Bellings proeft streekproducten in zijn restaurant in Hasselt.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Bellings proeft streekproducten in zijn restaurant in Hasselt. © Mine Dalemans

Wat wordt Het Streekproduct van 2019? Luc Bellings proeft: “Je ziet de oren nog zitten in het kopvlees, heerlijk”

Slagerszoon en topchef Luc Bellings is nog maar net terug van een zomer vol kustklassiekers aan de Noordzee, deze week proeft hij voor ons streekproducten in zijn restaurant De Vork van Luc Bellings in Hasselt. Van West-Vlaamse boerenpaté tot Limburgse droge worsten: Bellings geeft zijn ongezouten mening over de meest in het oog springende vleesbereidingen die meedingen naar de titel Het Streekproduct 2019. “Dit gerookt paardenvlees is een vergeten product, erg zonde.”

7 reacties

 • François Defosse

  2 jaar geleden
  Enkel oude en zieke paarden gaan naar het slachthuis, wie wil zoiets eten?
 • Elke De Meersman

  2 jaar geleden
  wat een vreselijk idee om een paard op te eten. Die paarden komen uit het buitenland zonder eten of drinken en zijn er erg aan toe wanneer ze hier in het slachthuis belanden. Stop die handel!
 • Kirsten De Laet

  2 jaar geleden
  Ik eet wekelijks gerookt paardenvlees en het is gewoon smullen en een rasechte lekkernij. Net als schep trouwens, veel beter dan stoofvlees. Een paarden beafsteak eet ik ook regelmatig. Het gerookt paardenvlees komt van den Aldi, voor mij het beste op de markt!
 • censor

  2 jaar geleden
  Wie eet er nu een paard op....komaan zeg....
 • cracco raymond

  2 jaar geleden
  als je de tv koks bezig ziet dan is truffel,olijfolie enz. een streekprodukt.
 1. HLN kiest Hét Streekproduct 2019: "We willen weer authenticiteit op tafel"

  HLN kiest Hét Streekpro­duct 2019: "We willen weer authentici­teit op tafel"

  Dat het een eigenzinnig koekje is, die Hasseltse speculaas. Maar het is slechts één van vele streekproducten die onze regio's rijk zijn. Het Laatste Nieuws laat je in de komende weken een hele schare ontdekken, én de verhalen achter deze producten. Maar er is meer: sterrenchef Luc Bellings, biersommelier Sofie Vanrafelghem en de jury van Bake Off Vlaanderen verklappen je hun favoriete streekproducten... en we willen ook weten welk streekproduct bij jou bovenaan het lijstje staat. Stemmen op jouw favoriete streekproduct doe je via de app van HLN!
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. Regentes riskeert 18 maanden cel voor oplichting van oud-burgemeester: “Veel spijt van wat ik gedaan heb”
  PREMIUM
  Vliermaal

  Regentes riskeert 18 maanden cel voor oplichting van oud-burgemees­ter: “Veel spijt van wat ik gedaan heb”

  Een 45-jarige regentes riskeert 18 maanden cel omdat ze oud-burgemeester van Vliermaal Jos Werelds oplichtte. Terwijl de tachtiger in 2018 maandenlang in het ziekenhuis lag, schreef ze 36.500 euro van zijn geld over op haar rekening. Ook de witte Range Rover van de inmiddels overleden ex-burgemeester kwam op haar naam te staan. “Jos is op een schaamteloze en meedogenloze manier belogen, bedrogen en bestolen.”