Schepen Habib El Ouakili, schepen Derya Erdogan, Caroline Staessens van Monumento en Inge Verest en Ine Vanherck van ION in het Slachthuis.
Volledig scherm
Schepen Habib El Ouakili, schepen Derya Erdogan, Caroline Staessens van Monumento en Inge Verest en Ine Vanherck van ION in het Slachthuis. © RV

Voormalig slachthuis wordt ‘Urban Experimenthub’, skaters vinden er als eerste een nieuwe thuis

HasseltVoormalig slachthuis VanDrie in Hasselt, momenteel in handen van ontwikkelaar ION uit Waregem, wordt door Monumento tijdelijk omgevormd tot ‘Urban Experimenthub’. Zo biedt het verlaten pand alternatieve ruimte en creatieve mogelijkheden voor jong en oud. Als eerste invulling voorziet Monumento een nieuwe skateramp.

 1. Kenneth Ugoh en sterk City Pirates dwingen leider Hades tot puntendeling (2-2): “Maar we verdienden de zege”
  voetbal tweede nationale b

  Kenneth Ugoh en sterk City Pirates dwingen leider Hades tot puntende­ling (2-2): “Maar we verdienden de zege”

  City Pirates zag vorig weekend een deugddoende reeks van drie wedstrijden zonder nederlaag onderbroken op het veld van Cappellen, maar zaterdagavond pikten de troepen van Spencer Verbiest gewoon de draad weer op. De piraten speelden een sterke wedstrijd tegen leider Hades en pakten een oververdiend punt, 2-2 werd het. Een sterke prestatie, maar toch viel er ook enige ontgoocheling te bespeuren. Zo hield ondermeer de lat de thuisploeg nog van de zege en was er ook de overwinning van Turnhout waardoor Kenneth Ugoh en zijn maats toch weer een plaats zakken in de stand.
 2. HUIZENJACHT. Tuilt in Hasselt: “Vanaf 450.000 euro scoor je hier een instapklare én vrijstaande gezinswoning met tuin”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Tuilt in Hasselt: “Vanaf 450.000 euro scoor je hier een instapkla­re én vrijstaan­de gezinswo­ning met tuin”

  Op zoek naar een nieuwe stek in Limburg of gewoon benieuwd naar de prijzen en waarom mensen er graag wonen? Elke week zoeken wij het voor jou uit met een lokale vastgoedexpert. Deze keer bezoeken we Tuilt in Hasselt. “Perfect voor wie van een gezellig dorpsgevoel houdt, op slechts paar kilometers van het stadscentrum.” Hoe diep tast je er in de geldbuidel voor een woning? Niet al té diep, zo blijkt.
  Hasselt
 1. Van kwaliteitsvol bronswerk tot een uniek schilderij van Rembrandt van Rijn: dit is de 39ste editie van de Kunst- en Antiekbeurs in Hasselt
  PREMIUM

  Van kwaliteits­vol bronswerk tot een uniek schilderij van Rembrandt van Rijn: dit is de 39ste editie van de Kunst- en Antiek­beurs in Hasselt

  Op zoek naar unieke kunstwerken of exclusieve meubelstukken? Dan kan je nog tot en met zondag terecht op de 39ste editie van de Kunst- en Antiekbeurs in de Trixxo Arena in Hasselt. Liefst 70 nationale en internationale standhouders brengen daar hun mooiste en meest kwaliteitsvolle topstukken, maar ook toegankelijke parels naar het grote publiek. Wij brachten alvast een bezoekje.
  Hasselt
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 3. IN BEELD. 220 jongeren strijden met LEGO-robots tegen elkaar... en pakken samen energiecrisis aan

  IN BEELD. 220 jongeren strijden met LE­GO-ro­bots tegen elkaar... en pakken samen energiecri­sis aan

  Zo’n 220 jongeren tussen 11 en 14 jaar uit heel België en Luxemburg zakten zaterdag naar Genk af voor de allereerste ‘FIRST LEGO League BeLux Championship’. Ze streden in deze techniekwedstrijd niet alleen met LEGO-robots, maar zochten ook naar duurzame oplossingen voor de energiecrisis. Vooral de Limburgse tieners gooiden hoge ogen: scholieren uit Beringen mogen zelf naar de States.
  Genk