Annelies Neyens (midden) en Serge Haubourdin (rechts) van Group Jansen passen al heel wat maatregelen toe om langdurige ziekte bij hun werknemers te voorkomen. Dat doel zet Johann Leten (links) van Voka nu kracht bij met de Vokawijzer.
Volledig scherm
Annelies Neyens (midden) en Serge Haubourdin (rechts) van Group Jansen passen al heel wat maatregelen toe om langdurige ziekte bij hun werknemers te voorkomen. Dat doel zet Johann Leten (links) van Voka nu kracht bij met de Vokawijzer. © Voka Limburg

Voka Limburg pakt uit met handleiding om langdurige ziekte aan te pakken: “In Limburg alleen al 35.000 mensen die jaar of langer thuis blijven”

LimburgElke dag gaan 35.000 Limburgers niet naar het werk wegens een langdurige ziekte. Dat brengt uitdagingen mee voor werkgevers in de provincie, én een grote kostprijs. “Telt een onderneming gemiddeld 100 werknemers, dan legt die meer dan 100.000 euro per jaar neer als kost van het ziekteverzuim”, stelt Voka - KvK Limburg. De werkgeversorganisatie lanceert daarom de handleiding ‘Vokawijzer’ met tips en tricks voor bedrijven om langdurige ziekte aan te pakken en te voorkomen.

  1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
    Mijntelco

    Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

    Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.