Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Limburg
Volledig scherm
Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Limburg © Benoit De Freine

Voka – KvK Limburg vraagt Limburgse politici om aan één zeel te trekken: Nood aan verbindende durfregeringen

Voor Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, tonen de verkiezingsuitslagen aan dat de volgende regeringen noodzakelijke hervormingen moeten durven doorvoeren, maar wel op een manier waarop niemand het gevoel heeft uit de boot te vallen. “Een grondige reflectie dringt zich op om na te gaan hoe men een slagkrachtig beleid met de nodige hervormingen kan uitvoeren op een manier waarop niemand het gevoel heeft in de kou te blijven staan. De tijd van pappen en nathouden moeten we achter ons laten. Er is nood aan verbindende durfregeringen, op een aanvaardbare termijn, want de sociaaleconomische realiteit wacht niet op de politieke complexiteit in België”, zegt gedelegeerd bestuurder Hans Maertens.

 1. Sint en Caroline Rigo van Hasselts merk ‘Cent Pur Cent’ verrassen apothekers met cadeaus
  Tongeren/Genk/Hasselt/Sint-Truiden/Borgloon

  Sint en Caroline Rigo van Hasselts merk ‘Cent Pur Cent’ verrassen apothekers met cadeaus

  Het Sinterklaasfeest staat voor de deur, en ook Caroline Rigo van de Hasseltse make-uplijn Cent Pur Cent deelt cadeautjes uit. Zo bezocht ze als ‘Schmink Piet’ donderdag verschillende apotheken in Hasselt, Sint-Truiden, Borgloon en Tongeren om er een ‘relatiegeschenk' af te geven. Vrijdag trekt ze dan weer samen met Sinterklaas naar Genk, Noord-Limburg en zelfs Antwerpen.
 2. Schlagerfestival Hasselt reageert positief op vaccinatie vanaf januari: “Vijftiende editie in 2021 wordt explosie van plezier”
  PREMIUM
  Hasselt

  Schlager­fes­ti­val Hasselt reageert positief op vaccinatie vanaf januari: “Vijftiende editie in 2021 wordt explosie van plezier”

  Terwijl de coronacijfers in ons land verder blijven dalen, belooft premier Alexander De Croo dat België vanaf 5 januari kan vaccineren. Wellicht zullen zorgverleners, risicopatiënten en de oudere generatie eerst aan de beurt zijn. Goed nieuws voor hen, maar ook voor het Hasseltse Schlagerfestival in de Ethias Arena. Zo vindt de 15de editie plaats in oktober 2021. “Misschien dat het virus tegen dan nog niet is uitgeroeid, maar we wél in normalere omstandigheden kunnen leven", klinkt het alvast. Organisatoren van grote zomerfestivals zoals Pukkelpop wachten liever nog even af.
 3. IKEA neemt strengere maatregelen dan federale regering: maximaal één klant per 20 vierkante meter
  Zaventem

  IKEA neemt strengere maatrege­len dan federale regering: maximaal één klant per 20 vierkante meter

  Net als alle andere niet-essentiële winkels heropent ook IKEA morgen de deuren van haar acht winkels in ons land. Na de vorige lockdown was het meteen lang aanschuiven aan de vestigingen van de Zweedse meubelgigant. Daarom vraagt IKEA nu om de nationale oproep te volgen. “Staat er veel volk aan te schuiven, kom dan later terug.” Daarnaast is slechts één klant per 20 vierkante meter welkom in de winkels. Een strengere maatregel dan die van de federale regering.
 1. Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!

 2. Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!