Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Limburg.
Volledig scherm
Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Limburg. © Voka - Kvk Limburg

Voka - KvK Limburg over nieuwe maatregelen: “Productiestops dreigen bij heel wat bedrijven”

HasseltWerkgeversorganisatie Voka - KvK Limburg begrijpt dat de nieuwe coronamaatregelen noodzakelijk zijn, maar benadrukt ook dat het een opdoffer is voor de evenementensector, het nachtleven, de horeca en alle toeleverancier. Men vraagt om de steunmaatregelen weer op te starten en vreest tegelijkertijd voor een productiestop bij bedrijven door de abnormaal hoge afwezigheden.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Hasseltse dagwinkels veroordeeld voor verkoop van erectiestimulerende middelen
  Hasselt

  Hasseltse dagwinkels veroor­deeld voor verkoop van erectiesti­mu­le­ren­de middelen

  De politie Limburg Regio Hoofdstad voerde woensdag controles uit in meerdere dagwinkels in Hasselt. Zo trokken ploegen naar zaken op de Bampslaan en de Kuringersteenweg in Hasselt. Drie gecontroleerde dagwinkels waren in overtreding. Ze verkochten onder andere erectiestimulerende middelen. Daarnaast werden er ook inbreuken vastgesteld op de aanduiding van prijzen. De politie stelde de nodige processen-verbaal op. Eerder vandaag trof politie Beringen-Ham-Tessenderlo ook al 240 erectiepillen aan bij een huiszoeking.