Voka stelde dinsdagochtend de bevinden van haar Toekomstindicator voor in het bijzijn van onder meer Vlaams minister-president Jan Jambon.
Volledig scherm
Voka stelde dinsdagochtend de bevinden van haar Toekomstindicator voor in het bijzijn van onder meer Vlaams minister-president Jan Jambon. © Voka

Voka brengt nieuwe Toekomstindicator in kaart: “Structurele impact van corona blijft voorlopig uit”

HasseltVoka Limburg stelde dinsdag haar nieuwe Toekomstindicator voor die elk jaar de economische gezondheid van de provincie in kaart brengt. Dat deze in coronajaar 2020 een tik kreeg, is weinig verrassend. “Maar door de massale overheidssteun en het exogene karakter van deze crisis, lijkt er voorlopig geen structurele schade aangebracht te zijn”, aldus Voka-voortzitter Karin Van De Velde.

 1. Slager Geerts en traiteur Quetin in Hasselt snoeien noodgedwongen in eindejaarsmenu: “Pijnlijk, maar zonder personeel lukt het ons niet”
  PREMIUM
  Hasselt

  Slager Geerts en traiteur Quetin in Hasselt snoeien noodgedwon­gen in eindejaars­me­nu: “Pijnlijk, maar zonder personeel lukt het ons niet”

  Voor de slagers en traiteurs wordt het een moeilijke feestperiode. Zo moet slagerij Geerts op de Hasseltse Zuivelmarkt al in de eindejaarsfolder snoeien, “puur omdat we geen personeel vinden", zuchten zaakvoerders Thierry Geerts (41) en zijn vrouw Mieke Vanderstraten (41). De broers Anthony (42) en Frédéric Mestré (46) van traiteur Quetin zien dan weer geen einde aan hun zoektocht naar een vaste kok. “Vinden we die niet op tijd, dan moeten ook wij ons aanbod beperken.”
 1. Wat loopt er mis binnen het gemeentepersoneel van Lummen?: “Burgemeester is te veel scheidsrechter”
  PREMIUM
  Lummen

  Wat loopt er mis binnen het gemeente­per­so­neel van Lummen?: “Burgemees­ter is te veel scheids­rech­ter”

  Het rommelt binnen het gemeentepersoneel van Lummen. Afgelopen maandagavond stapte de gehele oppositie op tijdens de gemeenteraad nadat ze vonden dat hun vragen hierover werden afgeblokt. Burgemeester Luc Wouters (CD&V) relativeerde het probleem, maar gaf ook toe dat de situatie niet ideaal is. Wat loopt er dan precies mis? Wij legden ons oor te luisteren bij ACV Openbare Diensten. “Medewerkers zijn gefrustreerd door de hoge werkdruk en ervaren geen bewegingsvrijheid”, klinkt het onder meer.
 2. Pavel Balta (28) brengt buurtbewoners Ter Hilst dichter bij elkaar met kleurrijke kunstbrug ‘I was here’
  PREMIUM
  Hasselt

  Pavel Balta (28) brengt buurtbewo­ners Ter Hilst dichter bij elkaar met kleurrijke kunstbrug ‘I was here’

  ‘I was here’. Zo heet het gloednieuwe werk van kunstenaar Pavel Balta (28) op de brug in de Hasseltse wijk Ter Hilst. Als artiest uit Moldavië en master in Vrije Kunsten aan PXL-MAD werkte Balta liefst zes maanden dag en nacht aan het kunstwerk. Resultaat? Een levend schilderij van 700 m² groot, bestaande uit portretten van wijkbewoners die hun verhaal met Balta deelden.