Eric Nouters stierf ter plaatse aan zijn verwondingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Eric Nouters stierf ter plaatse aan zijn verwondingen. © Marco Mariotti

Vliegclub Aero-Kiewit verliest tweede piloot in jaar tijd: “Dit doet heel veel pijn. Eric had zoveel ervaring...”

HasseltNiet ver van de landingsbaan in Kiewit is woensdagnamiddag piloot Eric Nouters (59) verongelukt. Nouters vloog met zijn ‘Colibri ULM’ over Limburg en passeerde rond 16.30 uur aan de club waar hij over de radio liet weten “dat hij voor een nieuw rondje ging”. Zijn clubmakkers zagen hem vanop het terras voorbijvliegen zoals hij dat al zo vaak deed. Enkele honderden meters verder ging het mis en crashte het vliegtuigje in een veld. Club Aero-Kiewit zag hun lid Erik Bussé vorige zomer ook verongelukken.

 1. Oppositie stapt op tijdens gemeenteraad vanwege “leegloop bij gemeentepersoneel”
  Lummen

  Oppositie stapt op tijdens gemeente­raad vanwege “leegloop bij gemeente­per­so­neel”

  De oppositie in Lummen stapte gisteravond op tijdens de gemeenteraad. Een klassieke move in de gemeentepolitiek wanneer men geen consensus bereikt over bepaalde punten. De oppositie pikt het niet dat een aantal mensen stoppen bij het gemeentepersoneel en niet vervangen worden. Vorige week maakte hr-manager Karolien Mondelaers bekend dat ze op zoek is naar een andere job. Ook de algemeen directeur kondigde aan op 31 december te vertrekken. Raadslid Brigitt Carlier (Vooruit) spreekt zelfs van 33 vertrekkers op tien maanden tijd, zonder de 25 van het rustoord mee te rekenen. “Het kot loopt leeg”, klonk het onder meer. “Dit is schuldig verzuim.” De meerderheid gaf aan dat er wel degelijk exitgesprekken worden gevoerd, maar wilde het topic verder niet bespreken. De oppositie in Lummen bestaat naast Vooruit ook uit Groen, Open Vld en onafhankelijken.
 2. OPROEP. Zin in het Schlagerfestival én centje extra? Meld je hier nog snel aan als personeel
  Hasselt

  OPROEP. Zin in het Schlager­fes­ti­val én centje extra? Meld je hier nog snel aan als personeel

  Vanaf deze vrijdagavond kan het Schlagerfestival naar jaarlijkse gewoonte eindelijk opnieuw plaatsvinden. Zo kunnen feestvierders de komende twee weekends op 22, 23, 24, 29 en 30 oktober in de Hasseltse Trixxo Arena terecht voor de 15de editie, ditmaal met optredens van onder meer De Romeo’s, Willy Sommers en Raymond van het Groenewoud. “Wél zoeken we nog extra personeel voor 29 en 30 oktober”, roept de organisatie op.
 1. Pavel Balta (28) brengt buurtbewoners Ter Hilst dichter bij elkaar met kleurrijke kunstbrug ‘I was here’
  PREMIUM
  Hasselt

  Pavel Balta (28) brengt buurtbewo­ners Ter Hilst dichter bij elkaar met kleurrijke kunstbrug ‘I was here’

  ‘I was here’. Zo heet het gloednieuwe werk van kunstenaar Pavel Balta (28) op de brug in de Hasseltse wijk Ter Hilst. Als artiest uit Moldavië en master in Vrije Kunsten aan PXL-MAD werkte Balta liefst zes maanden dag en nacht aan het kunstwerk. Resultaat? Een levend schilderij van 700 m² groot, bestaande uit portretten van wijkbewoners die hun verhaal met Balta deelden.